NFL: döntött a legenda, még egy évig biztosan folytatja

Vágólapra másolva!
2019.01.23. 19:32
null
Larry Fitzgerald a következő szezonban még dönthet rekordokat (Fotó: afp)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Arizona Cardinals hivatalos honlapján jelentette be, hogy legendás elkapója, Larry Fitzgerald a következő szezonban is folytatja pályafutását.

 

Tizenhatodik szezonját kezdi meg idén Larry Fitzgerald az NFL-ben szereplő Arizona Cardinals csapatában. A 35 éves legenda – akinek a liga történetének második legtöbb elkapott yardja fűződik a nevéhez – egyéves szerződést írt alá, de nem jelentette ki, hogy annak lejártával szögre akasztaná a cípőt.

„Egyetlen játékos sem jelent annyit ennek a franchise-nak, mint Larry Fitzgerald – jelentette ki a klub elnöke, Michael Bidwill. – A tárgyalások során egyértelművé vált számomra, hogy ugyanolyan szenvedélyes, mint korábban. Örülünk, hogy 2019-ben is velünk lesz.″

Az elkapó maga is arról ír a közösségi médiában, hogy még mindig ugyanúgy ég benne a tűz, mint amikor újonc volt az NFL-ben – már akkor is a Cards csapatában.

„Ez az életem. Hat évesen kezdtem el játszani a nyolc évesek között. Elköteleztem magam, rengeteg időmbe és erőfeszítésembe került. Nem azt mondanám, hogy szükségem van még erre, inkább, hogy még mindig élvezem. Ahhoz, hogy minden reggel felkeljek az ágyból, még mindig nem kell beállítanom az ébresztőórámat. Kiszállok az ágyból és rögtön érzem: dolgoznom kell. Mindig is ezt akartam csinálni."

A helyzet egyébként nem egyszerű a „kardinális pintyek″ háza táján: ligautolsóként zárták a szezont, a következőnek pedig Kliff Kingsburyvel, vagyis a harmadik különböző vezetőedzővel futnak neki az elmúlt 3 évben.

A liga történetének egyik legjobb elkapójának nevéhez természetesen már fűződnek most is rekordok, de ősztől újakat is megdönthet. Elég lesz egyszer játszania ahhoz (vagyis pályafutása során 235. alkalommal), hogy már egyedül legyen a Cardinals történetének legtöbb mérkőzésén szereplő játékosa (jelenleg Jim Bakkennel osztozkodik a trónon).

Emellett sorozatban 227 mérkőzésen volt elkapása, ami a második legtöbb az NFL történetében. Jerry Rice-t üldözi, igaz még tisztes távolból, nagyjából három szezon kéne még a ledolgozásához.

Azt már említettük, hogy a második legtöbb elkapott yard fűződik a nevéhez (idén előzte meg Terrell Owenst), viszont csupán 23 elkapásra van attól, hogy Tony Gonzalezt megelőzve ezen a listán is a második legjobb legyen.

A szezon előtt pedig minden bizonnyal arra is lesz ideje, hogy folytassa világkörüli útját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik