RB Leipzig: pozitív a két legjobb góllövő koronavírustesztje

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.03. 12:21
null
Nkunku és André Silva karanténba vonul (Fotó: AFP)
Pozitív lett a koronavírustesztje a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig két legjobb góllövőjének, a portugál André Silvának, valamint a francia Christopher Nkunkunak – írta meg az MTI.

 

A szabadságukról visszatért futballistákra most házi karantén vár. Az őszi idényben előbbi nyolc, utóbbi 15 gólt szerzett.

A három magyart, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt foglalkoztató klubbal kapcsolatos hír az is, hogy távozik a csapattól Marco Kurth, aki négy és fél évig volt másodedző az együttesnél.

Gulácsi Péter, a lipcsei együttes magyar válogatott kapusa azt mondta, nem szabad, hogy a teljesítményüket illetően mentségként tekintsenek a két játékos kiesésére a hétvégi, Mainz elleni bajnoki.

„Nem a miénk az egyetlen klub, amely küzd a koronavírussal. Meg kell őriznünk a pozitív hozzáállásunkat” – jelentette ki a csapatkapitány hétfőn, a téli szünet utáni első edzést követően. Hozzátette: már karácsony előtt is nagyon komolyan vették a pandémiával kapcsolatos előírásokat, ezeket most is betartják, a szabadság idején azonban nem volt egyszerű elkerülni a másokkal való találkozást.

A három magyart – Gulácsi mellett Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt – foglalkoztató klubbal kapcsolatos hír az is, hogy távozik a csapattól Marco Kurth, aki négy és fél évig volt másodedző az együttesnél.

Az előző idényben ezüstérmes Leipzig féltávnál csak a tizedik helyen áll a Bundesligában.

„A bajnokság most nagyon kiegyenlített, minden csapat hasonlóan teljesít. Nekünk kiegyensúlyozottabban kell szerepelnünk, folytonosan jól kell teljesítenünk, a kapu előtt pedig ötletesebbnek kell lennünk” – fogalmazott Gulácsi.

(MTI)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik