R. P. 2022.01.03 12:21 Frissítve: 2022.01.06 14:42

RB Leipzig: pozitív a két legjobb góllövő koronavírustesztje

Pozitív lett a koronavírustesztje a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig két legjobb góllövőjének, a portugál André Silvának, valamint a francia Christopher Nkunkunak – írta meg az MTI.

 

Nkunku és André Silva karanténba vonul (Fotó: AFP)

 

A szabadságukról visszatért futballistákra most házi karantén vár. Az őszi idényben előbbi nyolc, utóbbi 15 gólt szerzett.

A három magyart, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt foglalkoztató klubbal kapcsolatos hír az is, hogy távozik a csapattól Marco Kurth, aki négy és fél évig volt másodedző az együttesnél.

Gulácsi Péter, a lipcsei együttes magyar válogatott kapusa azt mondta, nem szabad, hogy a teljesítményüket illetően mentségként tekintsenek a két játékos kiesésére a hétvégi, Mainz elleni bajnoki.

„Nem a miénk az egyetlen klub, amely küzd a koronavírussal. Meg kell őriznünk a pozitív hozzáállásunkat” – jelentette ki a csapatkapitány hétfőn, a téli szünet utáni első edzést követően. Hozzátette: már karácsony előtt is nagyon komolyan vették a pandémiával kapcsolatos előírásokat, ezeket most is betartják, a szabadság idején azonban nem volt egyszerű elkerülni a másokkal való találkozást.

A három magyart – Gulácsi mellett Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt – foglalkoztató klubbal kapcsolatos hír az is, hogy távozik a csapattól Marco Kurth, aki négy és fél évig volt másodedző az együttesnél.

Az előző idényben ezüstérmes Leipzig féltávnál csak a tizedik helyen áll a Bundesligában.

„A bajnokság most nagyon kiegyenlített, minden csapat hasonlóan teljesít. Nekünk kiegyensúlyozottabban kell szerepelnünk, folytonosan jól kell teljesítenünk, a kapu előtt pedig ötletesebbnek kell lennünk” – fogalmazott Gulácsi.

(MTI)


2022.09.24 13:16:41

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Lukas Podolski 37 évesen is a Górnik Zabrze egyik erőssége, és ki nem állhatja a videóbírót.

2022.09.18 10:27:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik karrierjében is áttörést hozhat az új vezetőedző kinevezése.

2022.09.17 18:03:27

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Hofmann duplázott, Szoboszlaiéknak semmi esélyük sem volt idegenben.

2022.09.10 14:47:11

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A magyar válogatott légiósai vezérszerepet játszottak Marco Rose debütálásán.

2022.09.07 23:24:08

Német labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Berlinben elmondhatják, hogy ott járt Brooks, Párizsból kölcsönzött a Leipzig, a Wolfsburg a Milannal üzletelt.