RB Leipzig: nagy megtiszteltetés érte Gulácsi Pétert

Vágólapra másolva!
2021.09.09. 20:45
null
Gulácsi Péter eddig is többször viselte már a karszalagot (Fotó: AFP)
Gulácsi Péter lett a német labdarúgó-bajnokságban és a Bajnokok Ligájában szereplő RB Leipzig csapatkapitánya – jelentette be az együttes csütörtök délután. A 31 esztendős kapus a Bayern Münchenhez igazolt Marcel Sabitzertől „örökölte meg” a karszalagot. Willi Orbán lett az egyik helyettese.

 

A lipcsei klub csütörtöki bejelentése szerint Jesse Marsch vezetőedző és a szakmai stáb döntése, hogy a magyar válogatott kapus lett a Bayern Münchenhez igazolt Marcel Sabitzer utódja.

„Teljes mértékben elismert a csapaton belül, utat mutat a többieknek, és az együttes egyik szóvivője" – mondta az MTI által idézett Marsch az új csapatkapitányról. A 31 éves futballista – aki eddig csapatkapitány-helyettes volt – úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés és nagy felelősség is számára az új tisztség.

„Megtiszteltetés és nagy felelősség ez számomra, de az elmúlt években is a csapat vezére kellett, hogy legyek, és eddig is csapatkapitány-helyettesként tevékenykedtem. Most én leszek az első számú választás – de a szerepemen és a feladataimon ez nem változtat nagyot” – mondta csapatkapitányi kinevezéséről a magyar válogatott labdarúgó.

Helyettese Kevin Kampl és a szintén magyar válogatott Willi Orbán lett.

Gulácsi 2015 óta játszik az RB Leipzigben, jelenlegi szerződése 2025-ig szól. Ő lett az együttes történetének első játékosa, aki legalább 150 Bundesliga-meccsen pályára lépett, jelenleg már 229 tétmeccsnél jár a klub színeiben.

Csapatához szombaton éppen a bajnoki címvédő Bayern München látogat. Bár a kapust vasárnap az 1–0-ra elveszített albán–magyar világbajnoki selejtező szünetében kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, edzője szerint a Bayern ellen ismét ő védheti a lipcseiek hálóját.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik