Raúl jött, látott, és Bayernt vert - videó!

Vágólapra másolva!
2010.08.01. 19:55
A Schalke 04 nyerte meg a gelsenkircheni Liga Total Cup-ot, miután a fináléban a remeklő Raúl két góljának (is) köszönhetően 3–1-re legyőzte a Bayern Münchent. A 3. hely az 1. FC Kölnt lemosó Hamburgé lett.
RAÚL MÁSODIK, PARÁDÉS GÓLJA ...

RAÚL MÁSODIK, PARÁDÉS GÓLJA ...

 

 

Raúl jött, látott és Bayernt vert: alighanem ezt szeretnék látni a Real Madridtól igazolt rutinos spanyol klasszistól a bajnokságban is a Schalke 04 drukkerei. A gelsenkircheni villámtorna döntőjében az 5. percben a Schalke szerezhetett volna vezetést, de Rouven Sattelmaier menteni tudott, a mintaszerű kontra után pedig a házigazdák hálója rezdült meg. Egy megpattanó indítással José Ernesto Sosa lépett ki, okosan középre gurított, Deniz Mujicnak pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia – megtette.

A Bayern többször is növelhette volna előnyét – Timoscsuk lövése lepattant, majd Sosa hibázott helyzetben –, de megbűnhődött a „pazarlásért": a 24. percben Edu lépett ki, Raúlnak passzolt keresztbe, de a kicsit mély labda a kapufáról jött vissza. Pont Raúl elé, aki élt a lehetőséggel, és fél méterről a kapuba lőtt – 1–1!

...ÉS AZ ELSŐ RAÚL-TALÁLAT

 

 

Egy  Schalke-drukkereknek kedves kép: Raúl gólját ünnepli 
 (Fotó: Reuters)
Egy Schalke-drukkereknek kedves kép: Raúl gólját ünnepli (Fotó: Reuters)

A félidőre már a Schalke ment előnnyel, Edu ugrott meg a jobb oldalon, kicsit befelé húzott, majd ballal nagyon szép lövést küldött a rövidbe – Sattelmaier beleért a labdába, de nem tudta kipiszkálni.

A második félidőben hatalmas ziccerrel kezdtek a müncheniek, David Alaba egyedül ment kapura, megnézte jól a sarkokat, majd a jobb alsó mellé gurított – Louis van Gaal vérnyomása láthatóan fölszökött az esettől. A döntőt aztán Raúl döntötte el, méghozzá egy káprázatos megoldással: a spanyol csatár 17 méterre a kaputól felnézett, látta, hogy a Bayern ifjú kapusa kint kószál, és gyönyörű mozdulattal a hálóba emelt – szemtelen, világklasszisra valló megoldás volt!

A Bayernnek már nem volt sem ereje, sem ideje egyenlíteni (sőt, szépíteni sem) a 2x30 perces meccsen: a Schalke megérdemelten nyerte meg a kupát, Raúltól pedig várják a gelsenkircheniek a hasonló folytatást. Persze ennél erősebb Bayernnel lesz dolguk a bajnokságban, hisz a rekordbajnok világbajnokságon részt vett játékosainak többsége még pihenőjét tölti.

A villámtorna harmadik helyét a Hamburger SV csapata szerezte meg, miután 3–0-ra legyőzte a gyengén játszó 1. FC Kölnt. A hamburgiak a szombaton is betaláló Ruud van Nistelrooy góljával szereztek vezetést, a holland középcsatár remekül fordult be a tizenhatoson belül, lövése pedig alaposan meglepte a kapust...

A HSV előnyét a Herthától igazolt Gojko Kacsar növelte, a végeredményt pedig a második csapatból felhozott dél-koreai Szon Hung Min állította be.

LIGA TOTAL! CUP
DÖNTŐ
Schalke 04–Bayern München 3–1
 
A 3. HELYÉRT  
Hamburger SV–1. FC Köln 3–0
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik