M. M.
2022.11.05 13:48

PL: a Liverpool a legesélyesebb Bellingham megszerzésére – sajtóhír

Az ESPN arról számol be, hogy a Liverpool számít a legesélyesebbnek Jude Bellingham megszerzésére, ám a Real Madridnak is reális sansza van a 19 éves sztár átigazolására, különösen, ha az angolok nem tudnak indulni jövőre a Bajnokok Ligájában.

Bellingham lehet a jövő nyári átigazolási időszak egyik főszereplője (Fotó: AFP)

 

A 2023-as nyári átigazolási időszak egyik főszereplője Jude Bellingham lehet. A Borussia Dortmund 19 éves angol középpályása iránt a legnagyobb európai klubok közül a Liverpool, a Manchester City, a Real Madrid, a Chelsea, és a Manchester United is érdeklődik.

Azonban az ESPN szerint a Liverpool az, amely jelenleg a legjobb esélyekkel rendelkezik a Birmingham City korábbi neveltjének megvételére, ám a Real Madrid sem adja fel a küzdelmet, és egyedülállónak mondható sportszakmai projektjével próbálja magához csábítani az angol sztárt.

Az amerikai médiaorgánum információi szerint rivális klubok úgy gondolják, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a Liverpool és a játékos között, akinek közeli hozzátartozóival folyamatos a kapcsolattartás Jürgen Klopp és klubja részéről.

Németországi információk szerint a Dortmund által megszabott átigazolási díj közelebb lenne a 150 millió euróhoz, mint a 100 millióhoz, ami gondot okozhat a „vörösök” számára, ha nem kvalifikálják magukat a jövő évi Bajnokok Ligája küzdelmeire (jelenleg a kilencedik helyen állnak a tabellán).

A Real Madrid Bellinghammel zárná le a középpálya újjáépítéséről szóló projektjét, amelyet jelenleg Federico Valverde, Eduardo Camavinga, valamint Aurélien Tchouaméni fémjelez a karrierjük végéhez közeledő Luka Modric és Toni Kroos mellett.

A Marca információi szerint is a Liverpool számít a favoritnak, és a Real Madrid nem fog őrült költekezésekbe bocsátkozni, főleg, ha a Dortmund tartja magát a 150 millió euróhoz közeli átigazolási díjhoz. A madridi klub nem fog olyan ügyletbe bonyolódni, amely veszélyeztetné a klub pénzügyi helyzetét.

Azonban Bellingham az első számú célpontjuk 2023-ra, és nem adják fel a harcot érte. Mivel a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is rendszeresen sikeresen szerepelnek, abban bíznak, hogy sportszakmai sikereik meggyőzik Bellinghamet arról, hogy inkább Madridba érdemes igazolnia.

2023.02.02 00:19:22

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A világbajnokságot követően minden német válogatott futballista megkapta a kellően hosszú szabadságát, illetve a feltöltődésre szolgáló időt, januártól viszont illik profin teljesíteni. Az pedig minősít, hogy a Bayern 2023-ban a háromból egy bajnokiját sem nyerte meg.

2023.02.01 14:02:40

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A Hoffenheim csupán pár perc erejéig tudta szorossá tenni a mérkőzést.

2023.01.27 19:28:03

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A magyar válogatott játékos a svábok ellen ismét villogott.

2023.01.24 17:50:38

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik 71 percet kapott, Willi Orbán végig a pályán volt a parádézó Lipcsében.

2023.01.23 12:38:53

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy megdőljön a 2000-es évek rekordja a német labdarúgó-bajnokságban.