Német Kupa: Leverkusen-siker parádés csatárteljesítménnyel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.15. 21:02
null
A sötét mezes Stefan Kiessling a Leverkusen első gólját fejeli (Fotó: Action Images)
Stefan Kiessling öt gólt szerzett, csapata, a Bayer Leverkusen kiütéses, 6–0-s győzelemmel jutott túl hatodosztályú ellenfelén a labdarúgó Német Kupa első fordulójának pénteki játéknapján. A Mainz 5–5-ös meccset követően, tizenegyesekkel esett ki Chemnitzben.

 

Stefan Kiessling már a 2. percben befejelte a Leverkusen vezető gólját a Mainzban megrendezett mérkőzésen, a 62. percbeli lecseréléséig további négyet lőtt – egyet tizenegyesből. A 30 éves támadó először szerzett ilyen sok gólt tétmérkőzésen. A hatodik leverkuseni gólt Hung Min Szon szerezte.

A Mainz százhúsz perc után 5–5-re végzett a harmadik ligás Chemnitz otthonában, és végül tizenegyesekkel kiesett. Az élvonalbeli csapat 2–0-ra, majd 3–2-re vezetett a rendes játékidőben, a Chemnitz Niko Bungert öngóljával egyenlített a 87. percben.

A hosszabbításban a hazaiak vezettek kétszer, de előbb Bungert, majd – a 122. percben (!) – Johannes Geis egyenlített, így következhetett a szétlövés.A tizenegyespárbajban egyetlen játékos hibázott: a chilei Gonzalo Jara, aki a Brazília–Chile vb-nyolcaddöntő utolsó chilei rúgójaként a kapufát találta telibe – vagyis akkor is „tragikus hős” volt.

A szétlövést a mérkőzésen két gólt szerző Anton Fink döntötte el, így a Jara lövését védő Philipp Pentke kapus mellett ő lett az est hőse.

A Mainz számára rosszul kezdődik a szezon: a Német Kupa előtt az Európa-ligából is kiesett.

NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ (a legjobb 32 közé jutásért)
Pénteki mérkőzések

Chemnitzer FC (III. o.)–Mainz 05 5–5, tizenegyesekkel 5–4
MSV Duisburg (III. o.)–1. FC Nürnberg (II. o.) 1–0
Alemannia Waldalgesheim (VI. o.)–Bayer Leverkusen 0–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik