nemzetisport.hu 2014.07.03 15:22 Frissítve: 2015.03.22 01:18

Légiósok: Szalai Ádám a Hoffenheimbe igazol

Egybehangzó német sajtóhírek szerint Szalai Ádám végül nem a Herthába távozik a Schalkétól, hanem a Hoffenheimben folytatja pályafutását. A magyar válogatott támadó már úton van a hivatalos orvosi vizsgálatra, 6 millió euró körüli összegért válthat.

 

Szalai Ádám Hoffenheimben köthet ki (Fotó: bild.de)

 

Korábban megírtuk, Szalai Ádám országon belül válthat klubot, eddig azonban a Werder Bremen és az Eintracht Frankfurt nevét lehetett hallani, míg a legutóbbi hírek már arról szóltak, hogy a Hertha lehet a célállomás. Ennek tükrében a német médiát is meglepte az a fejlemény, hogy Hoffenheimben köthet ki a magyar válogatott támadó. Szalai a beszámolók szerint már úton van az orvosi vizsgálatra, az átigazolási összeget 6 millió euró körülre teszik.

Szalai lehet a Hoffenheim hatodik igazolása Oliver Baumann (SC Freiburg), Pirmin Schwegler (Eintracht Frankfurt), Ermin Bicakcic (Braunschweig), Janik Haberer (SpVgg Unterhaching) és Kim Dzsin Szu (Albirex Niigata) után.

A 19-szeres magyar válogatott támadó jelenleg csak második számú játékosnak számít posztján a holland Klaas-Jan Huntelaar mögött a Schalkénál, ezért vetődött fel távozásának lehetősége, ezt pedig az is elősegítheti, hogy a hírek szerint a „királykékek” Maxim Choupo-Motinggal kívánják megerősíteni keretüket (holnap lehet ez ügyben hivatalos bejelentés), így Szalai számára nem maradna hely.

Szalai a Mainz és a Schalke színeiben eddig 107 mérkőzésen szerepelt a német élvonalban, ezeken a találkozókon pedig 28 gólt és 13 gólpasszt jegyzett.

2021.01.16 13:18:51

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Örülhet a Bayern München, a lipcseiek csak döntetlent játszottak a jó formában lévő Wolfsburg otthonában.

2021.01.14 12:07:48

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Nem is annyira a Kiel elleni kupakudarc, inkább a hónapok óta romló mutatók aggaszthatják a münchenieket.

2021.01.12 21:08:12

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor a Schalke elleni 0:4-gyel hivatalosan is véget ért a Tasmania kalandja, Linken mester így összegzett: »Olyanok voltunk, mint az a magasugró, aki addig legfeljebb százhetven centit ugrott, aztán pedig a biztos kétméteres ugrókkal kellett párbajoznia«.

2021.01.09 17:48:20

Német labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem tudták megelőzni a Bayern Münchent a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is kezdőbe nevező lipcseiek.