Schalke: Szalai Ádámot a Hertha szerződtetheti?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.03. 09:41
Országon belül válthat csapatot Szalai Ádám, német lapértesülés szerint a Schalke 26 éves játékosát a Hertha BSC szerződtetné.
A berliniek sportigazgatója, Michael Preetz bevásárlást tervez, az Adrian Ramos eladásából kapott 9.7 millió euróból pedig erre meg is van a klub anyagi lehetősége. Ráadásul a Herthától távozik a hírek szerint a 22 éves támadó Pierre-Michel Lasogga is, akiért 8 millió euró is érkezhet Hamburgból.A Bild szerint az érkező oldal sem maradna le a klubnál, és a 26 éves Szalait vetik fel lehetséges igazolásként. A magyar játékos piaci értékét 7 millió euróra taksálják, szerződése pedig 2017-ig szól a gelsenkirchenieknél.A 19-szeres magyar válogatott támadó jelenleg csak második számú játékosnak számít posztján a holland Klaas-Jan Huntelaar mögött, így felvetődött távozásának lehetősége, ezt pedig az is elősegítheti, hogy a hírek szerint a „királykékek” Maxim Choupo-Motinggal kívánják megerősíteni keretüket, így pedig Szalai számára nem maradna hely.A magyar támadó nevét korábban már a Werder BremennélWerder Bremennél és az Eintracht Frankfurtnál is felvetették.

A Hertha korábban megszerezte a Dortmund 25 éves támadóját, Julian Schiebert valamivel kevesebb, mint 3 millió euróért cserébe, aki az orvosi vizsgálat után 2018-ig ír alá a berlini csapatnál. További majdnem biztos érkezőnek számít a Bundesligába vágyó holland szélső, Roy Beerens, akiért 2.5 milliót ajánlottak az AZ Alkmaarnak.

Szalai a Mainz és a Schalke színeiben eddig 107 mérkőzésen szerepelt a német élvonalban, ezeken a találkozókon pedig 28 gólt és 13 gólpasszt jegyzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik