Hét perc alatt feledtette a Bayern a Fürth-elmet

Vágólapra másolva!
2010.02.10. 21:01
null
A fordulópont: Robben tizenegyese a Fürth hálójában (Fotó: Reuters)
Az egyaránt hazai pályán játszó Bayern München és FC Augsburg jutott be a labdarúgó Német Kupa elődöntőjébe: a német rekordbajnok a szünetben még 1–2-es hátrányban volt a Fürth ellen, de 6–2-re győzött, a Torghelle Sándor (és a sérülése után lábadozó Szabics Imre) nélkül játszó FCA pedig 2–0-ra verte meg a meccset nyolc emberrel befejező 1. FC Kölnt.

BAYERN–GREUTHER FÜRTH

Kevés Bayern-drukker vizionált nagy kínokat a meccs előtt, még kevesebb öt perc után: Thomas Müller Franck Ribéry passza után használt ki higgadtan egy ziccert, vezettek a müncheniek (1–0).

A folytatás nagyon nem a „bőrnadrágosok" szája íze szerint alakult: Martín Demichelis felszabadítási kísérlete pocsékul (vagy inkább egyáltalán nem...) sikerült, Christopher Nöthe pedig lazán a kapuba lőtt a tehetetlen Rensinget megadásra késztetve (1–1). A dekoncentrált Bayern-védelem mellett további lehetőségei voltak a vendégeknek, a 31. percben Allagui hibázott egy az egyben – még a kaput sem találta el –, de kilenc perc múlva javította a hibáját, mikor a hálóba csúsztatott egy bal oldali beadást. Rensing háríthatta volna... (1–2).

A Bayernt jól megérdemelt füttyszóval kísérte öltözőbe a közönség, a második félidőre viszont sokkal összeszedettebb produkciót látott kedvenceitől. Az 58. percben Arjan Robben belőtte a Fürstner kezezéséért megítélt büntetőt, egy perc múlva pedig Franck Ribéry már a vezetést is megszerezte, miután Loboué teljesen feleslegesen, de legalább nagyon rosszul jött ki kapujából. Sokáig ezt követően sem maradtak gól nélkül a drukkerek, Philipp Lahm jobb oldali előretörés után megpattanó lövéssel talált be a hosszúba – hét perc alatt lőtt három gólt a Bayern (4–2).

A vendégek a gyorsan bekapott góloktól meglehetősen kedveszegettek lettek, kaptak is a hajrában még egyet: ezúttal Robben ugratta ki Müllert, aki higgadtan kivárt, majd belőtte a „bőrnadrágosok" ötödik gólját. A hatodikat Allagui vállalta magára, aki halálpontos fejest küldött saját kapujába (6–2). A német rekordbajnok egy félidő pocsék játék után tért magához és teljesen megérdemelten lépett tovább.

AUGSBURG–1. FC KÖLN

Nagy esély előtt állt hazai pályán a másodosztályú FCA, és úgy is kezdett, hogy megmutatja a vendégeknek: itt bizony nem lesz osztálykülönbség. A 3. percben egy szöglet után a labda Brinkmannhoz került, ő élesen középre lőtt, a hazaiak gólzsákja, Michael Thurk pedig közelről a hálóba továbbított (1–0).

A pocsék kezdés után sem javult sokat a „kecskések" helyzete a kőkemény, helyenként durva meccsen: a marokkói Adil Sihi honfitársával, el-Aksauival szembeni tettlegesség miatt szállt ki, megfogyatkozott hát az 1. FC Köln.

Mivel a szünet után sem volt sok ötlet a vendégek játékában, a 60. percben érkezett Lukas Podolski, de a taktikai fegyver visszafelé sült el. A válogatott támadó a 69. percben de Roeck elleni szabálytalanságáért sárgát, a játékvezető gúnyos megtapsolásáért pirosat kapott, így mehetett is zuhanyozni.

Kettős emberhátrány, nincs cserelehetőség, 0–1 – nagyon rosszul álltak a dolgok a kölnieknek. Nem is fordultak jobbra: Petit egy sárga lap után Podolskihoz hasonlóan nem tudta leállítani magát, így ő is a kiállítás sorsára jutott, a csereként beállt Rafael pedig a 87. percben eldöntötte a csatát, Traoré beadását a hálóba továbbítva.

Utolsóként a Schalke 04 jutott be az elődöntőbe, miután idegenben búcsúztatta az eddig nagy menetelést bemutató Osnabrücköt.

A gelsenkircheniek az 59. percben döntöttek a kupa meglepetéscsapata ellen: egy bal oldali akció után Sánchez beadása Kevin Kuranyi elé került, aki 15 méterről a hosszúba lőtt.

A legjobb négy közé így három élvonalbeli (Werder Bremen, Bayern München, Schalke 04) és egy másodosztályú (FC Augsburg) egyesület jutott be.

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
VfL Osnabrück–Schalke 04 0–1 (Kuranyi 59.)
Bayern München–Greuther Fürth 6–2 (T. Müller 5., 82., Robben 58. - 11-esből, Ribéry 60., Lahm 64., Allagui 89. - öngól, ill. Nöthe 10., Allagui 40.)
FC Augsburg–1. FC Köln 2–0 (Thurk 3., Rafael 87.)
KORÁBBAN
Werder Bremen–Hoffenheim 2–1
KÉSŐBB
Osnabrück–Schalke 04, 20.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik