CS. M.
2023.09.29 12:43 Frissítve: 2023.09.29 13:22

Hertha: Csak akkor vagyok elégedett, ha megtelik a stadion és nyerünk – Dárdai

A gyenge idénykezdet után elindult felfelé a Hertha BSC a 2. Bundesligában, legalábbis utóbbi két bajnokiját megnyerte. Ennek kapcsán a játékról nyilatkozott Dárdai Pál a bz-berlin.de-nek.  

 

Dárdai Pál csak akkor elégedett, ha nyernek (Fotó: Getty Images)

 
A Hertha első öt bajnokijából négyet is elvesztett, ráadásul a védelme nagyon nem akart összeállni, a Magdeburgtól szeptember elején 6–4-re kapott ki. Majd jött a Braunschweig és a Holstein Kiel elleni két győztes bajnoki, így Dárdai Pál csapata máris ott van a 9. helyen. 

A magyar vezetőedző az eddigi eredményességről és a játékról is nyilatkozott a bz-berlin.de-nek.

„A nyáron azt mondtam a srácoknak, hogy ez az évad egy lehetőség számunkra. Nem védekezni akarunk, sokkal inkább támadni, olyan csapatot építeni, amelyik irányítja a játékot” – mondta Dárdai, s ebbe nehezen is lehetne belekötni, hiszen a Hertha a legutóbbi négy meccsén 15 gólt szerzett.

„Nem volt komfortos számomra, ahogy kezdtük az idényt, így a srácokban sem akartam azt az érzetet kelteni, hogy minden rendben van. Csak akkor vagyok elégedett, ha megtelik a stadion és nyerünk is mellé. Ezt kell elérnünk.”

A korábbi NB I-es légiósról, a hétgólos, góllövőlistát vezető Haris Tabakovicról is szót ejtett Dárdai. A svájci csatár remek formában van, ám a Kiel ellen szinte mindent kihagyott. 

„Továbbra is helyzetekbe kerül, nincs probléma, de ez nem egy Tabakovic-show, rólunk szól. Ha öt gólt is lő egy meccsen, akkor is úgy teszek majd, mintha semmi sem történt volna. Ugyanakkor rengeteget dolgozik és illik a játékstílusunkhoz, sok gólt fog még szerezni.”

2023.12.02 00:01:17

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Akadnak, akik ebben a kultúra változásának újabb fokát látják, és a kommentátorok, szakértők után a labdarúgás egy újabb szegmense halad a gendersemlegesség felé, így már csak egy női vezetőedző kinevezése, illetve a homoszexualitás bevallása hiányzik a XXI. századba megérkezéshez. A térkép másik oldalán meg azok állnak, akik úgy érzik, ez az egész csak PR-fogás.

2023.11.04 18:13:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Thomas Tuchel együttese már a 9. percben két góllal vezetett a Signal Iduna Parkban.

2023.09.30 18:21:16

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben Leroy Sané és Harry Kane volt eredményes Thomas Tuchel együttesében.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.