T. I. 2019.11.28 15:21 Frissítve: 2019.11.28 16:45

Hertha: a magyar kapusedző marad, de nem az első keretnél

Amint arról beszámoltunk, Ante Covicot a korábbi német szövetségi kapitány Jürgen Klinsmann váltotta a Hertha Berlin kispadján. Az edzőváltás az eddigi kapusedzőt, Petry Zsoltot is érinti, akinek helyét a német válogatott trénere, Andreas Köpke veszi át Klinsmann szakmai stábjában – a tervek szerint ideiglenesen.  

Petry Zsolt az idény végéig a Hertha utánpótlásában dolgozik majd (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Petry Zsolt a Nemzeti Sport Online megkeresésére elárulta, határozatlan idejű szerződése továbbra is él a német klubbal, s abban egyeztek meg Michael Preetz sportigazgatóval, hogy a 2019–2020-as idény végéig az utánpótláscsapatok mellett folytatja kapusedzői munkáját. 

Mivel Klinsmann csak 2020 nyaráig vállalta el a vezetőedzői feladatokat, így később az ő helyére érkező tréneren múlik majd Petry sorsa is. A német sajtó egyébként a Bayerntől néhány hete menesztett Niko Kovacot emlegeti fő kiszemeltként.

„Klinsmann kérése az volt, hogy a saját, jól bevált stábjával dolgozhasson a Herthánál is, ami a futball világában egy érthető kérés, a klubvezetés pedig elfogadta ezt a feltételt. Abban maradtunk, hogy januárig kapok néhány hét pihenőt, ezt követően pedig az utánpótlásban vár rám feladat. A részletekre nem tértünk ki, ahhoz még friss a dolog, erre január elejéig még lesz időnk. Annyi biztos, a klubvezetés tervez velem. Hogy hosszabb távon mi lesz a sorsom, az azon is múlik, nyártól ki veszi át a csapatot” – mondta Petry. 

A Berliner Kurier idő közben arról ír, Klinsmann nem kedveli a magyar szakembert, akivel az előző évben konfliktusba is keveredett. Petry a német tréner fiát, a Herthánál 2017 és 2019 júliusa között szereplő ifjú kapust, Jonathan Klinsmannt kritizálta nem megfelelő munkamorálja miatt. A 22 éves, amerikai korosztályos válogatott labdarúgó azóta már Svájcban légióskodik, a St. Gallen futballistája.

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) közleménye is úgy fogalmaz, hogy kölcsönbe engedik el a Herthához Köpkét, aki 2004 óta megszakítás nélkül a német válogatott kapusedzője, s a jövőben is számítanak a munkájára. 

Petry 2015 óta a Hertha szakmai stábjának tagja, s még azt követően is maradt Berlinben, hogy Dárdai Pál vezetőedzőt nyáron leváltotta a klub. A magyar szakember korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél dolgozott, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott stábtagja is volt. 

2022.06.24 22:18:04

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy jó Cristiano Ronaldo helyreállíthatja a világ rendjét.

2022.06.23 12:03:31

Német labdarúgás HEGYI TAMÁS

Kilencven éve, 1932. június 12-én a Bayern München története első német bajnoki címét nyerte meg.

2022.06.10 23:27:31

Német labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A ZDF riporterét kioktatta, ám visszavonulása után televíziósként próbálná ki magát Toni Kroos.

2022.06.09 20:58:10

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha a Bayern enged, az új vezérkar szavahihetősége veszik oda, hiszen külön-külön elmondták már mindannyian, őhisztisége nem megy sehova, hanem kitölti a jövő nyárig érvényes megállapodását. Azt meg aligha akarják átélni, hogy néhány héten belül Lewandowski szemberöhögje őket egy barcelonai szerződéssel a zsebében.

2022.05.21 10:44:10

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sallai és Orbán is gólpasszt adott a Német Kupa döntőjében, Gulácsi bravúrja és szerencse is kellett a történelmi sikerhez.