Hertha: Túlságosan amerikai – Petry kiosztotta játékosát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.08. 11:07
Petry Zsolt, a Bundesligában szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzője alaposan kiosztotta a gárda tehetségét, Jonathan Klinsmannt.

A 20 esztendős kapus a nyáron igazolt a berliniekhez, ám a szakmai stáb egyelőre nincs megelégedve Jürgen Klinsmann fiával.

Petry Zsolt, a Hertha kapusedzője el is mondta, mi a problémájuk a játékossal.

„Az elmúlt hónapok nem úgy alakultak, ahogy elterveztük. Nem vagyunk elégedettek a fejlődésével – árulta el Petry a Berlin Kuriernak. – Túlságosan »amerikai«. Még mindig nincs meg benne a német munkamorál, nem elég komoly, nem elég koncentrált. A személyiségének fejlődése megakadt kicsit: az edzéseken nem kommunikál megfelelően a társaival, nincs meg a megfelelő karizmája, hiányzik belőle a kellő elszántság, a testbeszédéből is ez jön le. A profi labdarúgásban eme erények nélkül könnyen a padlóra kerülsz. Csak a képességeire hagyatkozik, de nagyon naiv, amikor azt hiszi, ezeket egyedül fejlesztheti. Sajnos ez a probléma vele.”

A Németországban született, ám fiatalkora javát az Egyesült Államokban töltő (egyúttal amerikai utánpótlás-válogatott) Jonathan Klinsmann egyébként nem tagadja, még mindig problémái akadnak a német nyelv elsajátításával, és azzal, hogy „kellően megmutassa a személyiségét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik