Dortmund: az ügyvezető már tudja, szeptembertől hol játszik Haaland

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.14. 10:11
null
Watzke reagált a Haalanddal kapcsolatos pletykákra (Montázs: AFP)
Erling Haaland jövőjét is érintő exkluzív interjút adott a BBC-nek Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója. A német sportvezető Mino Raiolát „különleges figurának” titulálta, és kijelentette, a BVB a pandémia ellenére sem szorul arra, hogy eladja a legjobb játékosait.

 

 

Watzke már az interjú elején igyekezett leszögezni, alaptalanok azok a cikkek, amelyek azt feltételezik, a koronavírusjárvány miatt „akciós áron” megszerezheti bárki a legkapósabb futballistáikat, legyen szó Jadon Sanchóról vagy épp Erling Haalandról.

„A világ leggazdagabb klubjainak tudniuk kell, amikor egy Borussia-játékost akarnak, két lehetőség áll előttük. Az első, hogy azt mondom, nincs esélyük. A második, hogy azt mondom, »ennyi az ára«. És akkor meg kell érteniük, hogy ennyi, nem lesz más összeg”

Hans-Joachim Watzke (Fotó: AFP)
Hans-Joachim Watzke (Fotó: AFP)

Ezt követően a Haaland körüli pletykaáradatra is kitért, kijelentve, elég biztos abban, hogy tudja, hol futballozik majd a norvég csatár a 2021–2022-es idényben.

„Most mindenki azt írja, hogy »Haaland a következő idényben a Real Madridban játszik, a Barcelonában játszik, itt játszik, ott játszik«. Az egyetlen módja, hogy ezt biztosan megtudjuk, az, ha megnézzük, szeptember elseje után hol játszik. Azt hiszem, én tudom, hol fog játszani – de csak ennyit mondhatok.”

A sajtóhírek alapján a Haalanddal kapcsolatos pletykák egyik legfőbb generálója épp a játékos menedzsere, Mino Raiola, aki az elmúlt hetekben többek között Barcelonába és Madridba is elutazott, később pedig állítólag angol élklubok képviselőivel is találkozott. Watzke diplomatikus választ fogalmazott meg arról, mit is gondol az ügynökről, akivel összességében jónak nevezte a munkakapcsolatát, annak ellenére, hogy egyszerre tartja „karizmatikus és ellentmondásos” karakternek.

„Mino különleges figura. A legjobb üzletet akarja kiharcolni a játékosainak. Ez a dolga. Jól ismerem Mino Raiolát és ő is jól ismer engem. Nincs problémánk egymással. Mindenki tisztában van azzal, hogy mit akar a másik.”

Watzke kitért a szerda esti, Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő-visszavágóra, elárulva, előzetesen tíz százalék esélyt látott arra, hogy legyőzhetik a Premier League listavezetőjét, a 2–1-es angol győzelmet hozó első meccs után úgy érzi, „most jóval jobbak” az esélyeik.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
21.00:
Borussia Dortmund (német)–Manchester City (angol) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

GUARDIOLA HAALANDOT MÉLTATJA


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik