Bundesliga: Xabi Alonso lett a Leverkusen új vezetőedzője

2022.10.05. 19:28
null
Xabi Alonso másfél évre szóló szerződést írt alá (Fotó: AFP)
A német Bundesligában nyolc forduló után utolsó előtti helyen álló Bayer Leverkusennél menesztették az eddigi vezetőedzőt, Gerardo Seoanét, és a klub szerda este hivatalos honlapján egyben bejelentette, hogy a játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol Xabi Alonso lesz az új tréner, akivel 2024. június 30-ig szóló szerződést kötöttek.

 

A Bayer hivatalos honlapján közölte, a 40 éves Xabi Alonsót csütörtökön délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatja be a klub.

„Gerardo Seoane az elmúlt másfél évben jó munkát végzett a klubnál, aminek csúcspontja volt, hogy a csapattal bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ugyanakkor az utóbbi időszakban sajnos letértünk a sikerek útjáról, amit a korai Német Kupa-búcsú és a bajnokságban jelenleg elfoglalt helyünk jelez, s mindkettő messze elmarad az előzetes várakozásainktól, céljainktól, ezért a váltás elkerülhetetlenné vált” – idézi a klub közleménye Simon Rolfest, a Bayer sportigazgatóját.

„A Leverkusent jól ismerem még abból az időből, amikor Németországban játszottam. A csapatnak mindig minőségi játékosai voltak, és ez a mostani keretre is igaz. A klubbal folytatott tárgyalásaim során világossá vált előttem, hogy a jelenlegi nehéz helyzet ellenére igen ambiciózusak, de elérhetőek a célok, úgyhogy izgatottam várom, hogy fel tudunk-e nőni az elvárásokhoz” – fogalmazott Xabi Alonso a klub közleménye szerint.

Xabi Alonso 2005-ben a Liverpoollal és 2014-ben a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, a Bayern Münchennel háromszor lett bajnok 2015 és 2017 között, valamint alapembere volt a 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyerő spanyol válogatottnak, amelyben 2003 és 2014 között 114 alkalommal lépett pályára, és 16 gólt szerzett.

A 40 éves tréner 2017-es visszavonulása óta a Real Madrid utánpótlásában, majd a Real Sociedad B-csapatánál dolgozott edzőként, felnőttcsapatnál ez az első megbízatása.

 


 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek