Bundesliga: új befektető érkezik a Herthához – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 14:24
null
Lezárulhat a Windhorst-éra a Herthánál (Fotó: Getty Images)
A miami székhelyű 777 Partnerst lesz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC új többségi részvényese – írta meg saját forrásaira hivatkozva a Kicker.

A német szaklap szerint az amerikai befektetők összesen 100 millió eurót hoznak a klubhoz, összesen 3 részletben. Ebből az első, 35 milliós adag a szerződések megkötése után meg is érkezik az elmúlt időszakban 44. 6 millió eurós veszteséget termelő berlini klub számláira.

A német sajtó forrásai hozzáteszik, hogy a 777 Partners nemcsak átveszi a korábbi többségi részvényes, Lars Windhorst 64.7 százalékos tulajdonrészét, de további 10 százalékot is felvásárol a klub részvényeiből. A 46 esztendős Windhorst 2019-ben lépett színre a Herthánál és ez idő alatt összesen 375 millió eurót fektetett a klubba, ám a projektet elkerülték a sportszakmai sikerek.

Ha az üzletet nyélbe ütik – márpedig a jelek ezt erősítik –, akkor a Hertha lesz a hetedik futballklub a 777 Partners portfóliójában. A miami székhelyű társaság részvényeket birtokol a spanyol Sevillában, az olasz Genoában, a belga Standard Liege-ben, a francia Red Starban, a brazil Vasco da Gamában, valamint az ausztrál Melbourne Victoryben is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik