Bundesliga: Szombathelyiként Berlinben, ez ismerős – Király is gratulált Schäfernek

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 17:56
Ahogy arról beszámoltunk, a Bundesliga-tabellán 5. helyen álló Union Berlin szerződtette a Dunaszerdahely 22 éves középpályását, Schäfer Andrást. Több hasonlóság is felfedezhető a fiatal tehetség és a neki gratuláló Király Gábor pályafutásában: mindketten szombathelyi születésűek, és a korábbi kapus szintén Berlinben, a Hertha BSC színeiben szerepelt 1997 és 2004 között.

Király Gábor is gratulált Schäfer András átigazolásához, méghozzá egy korábbi közös képpel, amely a korábbi kapus szombathelyi létesítménye, a Király Sportegyesület előtt készült.

„Szombathelyiként Berlinben. Ez valahonnan ismerős. Sok sikert, Schäfer András, az Union Berlinnél! – írja Facebook-oldalán a válogatottsági csúcsot (108 mérkőzés) Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben tartó Király.

Schäfer a mostani idényben 17 bajnokin három gólt szerzett és három gólpasszt adott a DAC színeiben. Az Union Berlin pénteken a hivatalos oldalain jelentette be, hogy szerződtette a magyar labdarúgót. A német klub nem részletezi, de úgy tudjuk, a magyar válogatott középpályás hosszú távú megállapodást írt alá. Schäfer András a 13-as számú mezt kapta meg Berlinben.

A fiatal középpályáshoz kapcsolódó hír még, hogy sérülése miatt az Union Berlin hétvégi bajnokiján még nem számíthatnak a játékára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik