Bundesliga: már nem Domenico Tedesco a Leipzig vezetőedzője – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.07. 10:31
null
Ennyi volt Tedescónak a Lipcse-kaland (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a három magyar válogatott játékossal felálló RB Leipzig 4–1-es vereséget szenvedett otthon az ukrán Sahtar Donecktől a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján. A meccset követő délelőtt a lipcseiek hivatalos oldalukon jelentették be, megválnak Domenico Tedesco vezetőedzőtől.


Kedden késő este még arról lehetett olvasni: az RB Leipzig vezetősége nem szeretne semmi sem elkapkodni, de hamarosan meghozza döntését Tedesco jövőjét illetően. Délelőttre meg is született a döntés, menesztették a 36 éves trénert.

Tedescót tavaly decemberben megmentőként nevezték ki Jesse Marsch után a lipcsei együttes élére és a 11. helyről sikerült is alakulatával a BL-indulást érő 4. helyre felkapaszkodnia, illetve megnyerte a Német Kupát.

A most zajló évadban viszont megint várakozáson alul szerepelt a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató csapat, hiszen öt forduló után ismét csak a 11. a Bundesligában, ráadásul szombaton 4–0-ra kikapott Frankfurtban, majd következett a hazai vereség a BL-ben.

Tedescót a Dortmundtól idén menesztett Marco Rose válthatja a lipcseiek kispadján, aki korábban a Red Bull Salzburgnál szerzett magának nevet edzőként. Az osztrák csapatnál Szoboszlai Dominikkal is együtt dolgozott.


BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
F-CSOPORT
1. FORDULÓ
RB LEIPZIG (német)–SAHTAR DONECK (ukrán) 1–4 (0–1)
Lipcse,
Red Bull Aréna. Vezette: Joao Pinheiro (portugál)
Leipzig: Gulácsi – Simakan, Diallo, W. Orbán, Halstenberg (Raum, a szünetben) – Laimer (Haidara, 82.), Schlager (Henrichs, 70.) – Szoboszlai, Nkunku, Werner (Forsberg, 70.) – André Silva. Vezetőedző: Domenico Tedesco
Sahtar:
Trubin – Lucas Taylor, Bondar, Matvijenko, Konoplja – Sztepanenko (Krivcov, 86.) – Sved (Petrjak, 62.), Bondarenko (Djurasek, 62.), Szudakov, Mudrik – Zubkov (Lassina Traoré, 70.). Vezetőedző: Igor Jovicevic
Gólszerző: Simakan (58.), ill. Sved (16., 58.), Mudrik (76.), Lassina Traoré (85.)

A csoport másik meccsén
Celtic (skót)–Real Madrid (spanyol) 0–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik