A Leverkusen nem kegyelmezett, négyet szórt a Herthának

RUSZNÁK GYÖRGYRUSZNÁK GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2023.03.05. 15:20
null
A Leverkusen remekül kezdte a meccset (Fotó: AFP)
A német Bundesliga 23. fordulójában a Ferencváros kupaellenfele, a Bayer Leverkusen a veszélyzónából menekülni vágyó Herthát fogadta, és jó játékkal 4–1-es győzelmet aratott felette.

 

NÉMET BUNDESLIGA
23. FORDULÓ
Bayer Leverkusen–Hertha BSC 4–1(2–0)
Leverkusen,BayArena.Vezette: Ittrich
LEVERKUSEN:Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (Fosu-Mensah, 29.), Andrich, Palacios, Hincapié – Diaby (Adli, 68.), Azmun (Schick, 68.), Wirtz.Vezetőedző:Xabi Alonso
HERTHA:Christensen -– Rogel, Uremovic, Kempf – M. Richter (Sunjic, 83.), Cigerci (Ngankam, 73.), Plattenhardt, Tousart, S. Serdar (Boëtius, 58.)– Lukebakio (Kenny, 83.), Niederlechner (Jovetics, 58.).Vezetőedző:Sandro Schwarz
Gólszerző:Azmun (12.), Frimpong (21.), Diaby (60.), Adli (73.), ill. Lukebakio (67. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ha az volt a kérdés a Leverkusen Ferencváros elleni találkozója előtt, hogy milyen formában vannak a németek, akkor arra választ kaptunk, de ez nem biztos, hogy kedvező a Ferencvárosnak...

A hazai pályán játszó Bayer ugyanis lényegében lefocizta az utóbbi időben valamelyest magára találó Herthát, és a gólkülönbség nem is fejezi ki híven, hogy milyen nagy különbség volt a két együttes között.

Az első félidőben alig több mint húsz perc alatt kétgólos előnyt szereztek a hazaiak. Előbb Azmun lőtt gólt egy jobb oldali akció megkoronázásaként (1–0), majd az első gólnál gólpasszt adó, rendkívül aktív Frimpong növelte a hazai előnyt (2–0).

Nem sokkal a gólja után Frimpong megsérült, és le kellett cserélni. Ez visszavetette a hazaiakat, az első félidőben már nem sokat mutattak a zuhogó esőben. A kezükre játszott viszont az a tény, hogy a Hertha rendkívül halvány volt, helyzetbe sem tudott kerülni.

A második félidőben nekiugrottak a berliniek a piros-feketéknek, és úgy tűnt, megpróbálnak egyenlíteni. A hazaiak érzékelték a bajt, és inkább rátettek egy lapáttal. Helyzetek, kapufa jelezte, hogy nem ülnek rá az állásra. A 60. percben jött a harmadik gól, Wirtz adott óriási passzt Diabynak, aki nagyon higgadt volt. 3–0

A Hertha még egyszer nekidurálta magát, és ha tizenegyesből is, de sikerült szépítenie Lukebakio révén a 67. percben. 3–1

A 73. percben viszont egy újabb kapitális védelmi hiba után Adli vihette a vendégek kapujára a labdát, és ha némi szerencsével is, egy megpattanó lövéssel megszerezte csapata negyedik gólját. 4–1

Az utolsó percekben is több gólt szerezhetett volna a Leverkusen, de mindent kihagytak a játékosai, így meglehetősen látványos produkcióval melegített a csütörtöki, Ferencváros elleni El-csatára.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a meccsnek, biztosan nyert a Leverkusen. 4–1

87. perc: Kenny nemrég állt be, máris kapott egy sárgát egy rossz becsúszás után.

82. perc: Újabb két leverkuseni csere, Wirtz helyett Amiri, Hincapié helyett Sinkgraven a pályán.

82. perc: Hihetetlen... HIncapié fejelhetett teljesen egyedül az ötösről, de nem találta el a kaput.

75. perc: Tah emberkedett Ngankammal, a rövid birkózás eredménye kölcsönös sárga lap lett.

73. perc: GÓÓÓÓL! OTT A NEGYEDIK!Nem figyelt a Herthamegindult középen egy védelmi hibából Adli, becsapta a rátámadó Rogelt, 16 méteres lövése meg is pattant a védőn, így Christensen nem védhette. 4–1

68. perc: Cserélt kettőt a Leverkusen is. Lejött Azmun és Diaby, bejött Schick és Adli.

67. perc: GÓÓÓL! SZÉPÍTETT A HERTHA! A tizenegyest Lukebakio a balra mozduló kapust becsapva a jobb alsóba lőtte. Ez volt a tizedik találata az idényben. 3–1

66. perc: Tizenegyeshez jutott a Hertha, mert Fosu-Mensah rúgta fel ellenfelét a tizenhatoson belül.

60. perc: GÓÓÓÓL! HÁROMMAL MEGY A LEVERKUSEN! Nem szabadult meg a Hertha a leverkuseni támadásoktól, Wirtz adott óriási passzt a védők mögé beinduló Diabynak, aki már csak a kapussal állt szemben, és 7 méterről, Christensen lába között gurított a hálóba. 3–0

60. perc: KAPUFA! Leverkuseni szöglet után a rövidre érkező Diaby elé, aki 17 méterről alaposan megrezgette a keresztlécet.

59. perc: Hincapié futott el a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, és a rövid sarkot vette célba, Christensen lábbal védte a lövést.

58. perc: Kettőt cserélt a Hertha, lement Serdar és Niederlechner, bejött Boëtiusés Jovetics.

55. perc: Diaby hozta fel a labdát, már közel járt a Hertha tizenhatosához, amikor fordulás után 22 méterről nagy lövést küldött a bal alsóra, Christensen azonban kivédte a lövést.

50. perc: Lukebakio hozta fel a labdát, majd középről, 23 méterről ellőtte, Hradecky kitolta a bal alsóba tartó lövést.

46. perc: Némi késéssel, mert kilyukadt az egyik háló (legalábbis a kelleténél nagyobb lyuk lett rajta), ezért ezt meg kellett javítani.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, biztosan vezet a Leverkusen. 2–0

45. perc: Két perc a ráadás.

41. perc: Andrich próbált meg egy lövést, amely semmilyen gondot nem okozott Christensennek, de legalább lövés volt.

37. perc: Jobb oldalról jöhetett szöglettel a Leverkusen kétszer is, de az eddigiekkel összhangban ezúttal sem sokra ment velük.

36. perc: Zuhog az eső, és az utóbbi időben kicsit leült a találkozó.

30. perc: A szabadrúgást a Hertha beívelt a tizenhatoson belülre, Hradecky könnyen kibokszolta a labdát a veszélyzónából.

29. perc: Itt is a csere, Frimpong helyére Fosu-Mensah állt.

28. perc: Frimpong ült le a földre, valószínűleg cserére lesz szükség.

28. perc: Tah rántotta le ellenfelét a tizenhatos vonalával szinte egy magasságban, az oldalvonalnál. Berlini szabadrúgás.

21. perc: EZ MÁR BENT VAN! Megint a jobb oldalon jött előre a hazai támadás, ezúttal Diaby révén, aki előnyt szerzett, majd visszagurított Frimpongnak, aki 7 méterről lőtt, a labda a menteni igyekvő Richterről pattant be a kapuba. 2–0

17. perc: Majdnem itt volt a második! Megint Frimpong gurított középre, érkezett Azmun, aki 8 méterről azonnal lőtt, Christensen kiszedte a labdát a léc alól.

14. perc: Richter egy csellel becsapta a védőjét, majd kissé jobbról a hosszúba csavart volna, ha egy arasznyival nem téveszt célt.

12. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A LEVERKUSEN! Frimpong tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből visszagurított, érkezett Azmun, és 7 méterről öt ember között gurított a jobb alsóba. Egy védő még menteni próbált, de már csak a gólvonalon túl érte el a labdát. 1–0

10. perc: A leverkuseni szöglet ezúttal sem sokat ért.

9. perc: Wirtz kapott jó átadást, a tizenhatoson belül egy jó cselt is bemutatott, viszont Rogel szögletre rúgta a labdát.

6. perc: A szöglet után nem alakult ki veszély a berlini kapu előtt.

5. perc: Frimpong indult meg a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd a lapos középre adását Uremovic mentette szögletre.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Leverkusen piros-feketében, a Hertha kék-fehér csíkos mezben és kék nadrágban játszik.

 

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik