D. S. B.
2022.10.19 11:04 Frissítve: 2022.10.19 11:28

Bundesliga: azonnali hatállyal menesztette vezetőedzőjét a Schalke

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő FC Schalke 04 a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Német Kupában a Hoffenheimtől elszenvedett 5–1-es vereség után azonnali hatállyal menesztette a vezetőedző Frank Kramert, aki csupán négy hónapot töltött a gelsenkircheni kispadon.

 

Frank Kramert azonnali hatállyal menesztette a Schalke (Fotó: AFP)

A gelsenkircheni klub idén jutott vissza az első osztályba, de a 2022–2023-as idényt egyelőre nem kezdte jól, hiszen a bajnokságban tíz forduló után egy győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel csak az utolsó helyezett Bochumot előzi meg, ráadásul a „királykékek” a legutóbbi négy bajnokijukat elveszítették, s ezeken tizenegy gólt kaptak két szerzett mellett. Múlt pénteken előbb hazai pályán veszítettek 3–0-ra a Hoffenheimmel szemben, majd hét közben a Német Kupában is összecsapott a két csapat, s ekkor 5–1-es vereséget szenvedett a Schalke.

Frank Kramer egyébként júniusban vette át a gárda irányítását, s az elmúlt két évben ő volt a hatodik edzője a gelsenkirchenieknek.

„A feljutás után mindannyian egyetlen cél mellett köteleztük el magunkat, hogy bent maradjunk a Bundesligában. Meg vagyunk róla győződve, hogy a jelenlegi helyzetben is változtatni tudunk a helyzetünkön, de eljött az idő, hogy személyi változásokat is végrehajtsunk” – mondja Rouven Schröder, a Schalke sportigazgatója. „Az utolsó öt bajnoki mérkőzésen pontokat kell szereznünk a rendkívül hosszú vb-szünet előtt, hogy aztán a lehető legjobban készüljünk fel az idény második felére, ami átütő lesz klubunk számára” – tette hozzá.

Peter Knäbel igazgatósági tag úgy fogalmazott: „Ahogy a leverkuseni és hoffenheimi idegenbeli mérkőzéseken teljesítettünk, az nem méltó az FC Schalke 04-hez. Elemzésünk ezért túlmutat a vezetőedzőn mint egyénen. Minden területen fejlődnünk kell ahhoz, hogy elérhessük fő célunkat, a Bundesligában maradást.”

 

2023.12.02 00:01:17

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Akadnak, akik ebben a kultúra változásának újabb fokát látják, és a kommentátorok, szakértők után a labdarúgás egy újabb szegmense halad a gendersemlegesség felé, így már csak egy női vezetőedző kinevezése, illetve a homoszexualitás bevallása hiányzik a XXI. századba megérkezéshez. A térkép másik oldalán meg azok állnak, akik úgy érzik, ez az egész csak PR-fogás.

2023.11.04 18:13:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Thomas Tuchel együttese már a 9. percben két góllal vezetett a Signal Iduna Parkban.

2023.09.30 18:21:16

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben Leroy Sané és Harry Kane volt eredményes Thomas Tuchel együttesében.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.