Bundesliga: azonnali hatállyal menesztette vezetőedzőjét a Schalke

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 11:04
null
Frank Kramert azonnali hatállyal menesztette a Schalke (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő FC Schalke 04 a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Német Kupában a Hoffenheimtől elszenvedett 5–1-es vereség után azonnali hatállyal menesztette a vezetőedző Frank Kramert, aki csupán négy hónapot töltött a gelsenkircheni kispadon.

A gelsenkircheni klub idén jutott vissza az első osztályba, de a 2022–2023-as idényt egyelőre nem kezdte jól, hiszen a bajnokságban tíz forduló után egy győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel csak az utolsó helyezett Bochumot előzi meg, ráadásul a „királykékek” a legutóbbi négy bajnokijukat elveszítették, s ezeken tizenegy gólt kaptak két szerzett mellett. Múlt pénteken előbb hazai pályán veszítettek 3–0-ra a Hoffenheimmel szemben, majd hét közben a Német Kupában is összecsapott a két csapat, s ekkor 5–1-es vereséget szenvedett a Schalke.

Frank Kramer egyébként júniusban vette át a gárda irányítását, s az elmúlt két évben ő volt a hatodik edzője a gelsenkirchenieknek.

„A feljutás után mindannyian egyetlen cél mellett köteleztük el magunkat, hogy bent maradjunk a Bundesligában. Meg vagyunk róla győződve, hogy a jelenlegi helyzetben is változtatni tudunk a helyzetünkön, de eljött az idő, hogy személyi változásokat is végrehajtsunk” – mondja Rouven Schröder, a Schalke sportigazgatója. „Az utolsó öt bajnoki mérkőzésen pontokat kell szereznünk a rendkívül hosszú vb-szünet előtt, hogy aztán a lehető legjobban készüljünk fel az idény második felére, ami átütő lesz klubunk számára” – tette hozzá.

Peter Knäbel igazgatósági tag úgy fogalmazott: „Ahogy a leverkuseni és hoffenheimi idegenbeli mérkőzéseken teljesítettünk, az nem méltó az FC Schalke 04-hez. Elemzésünk ezért túlmutat a vezetőedzőn mint egyénen. Minden területen fejlődnünk kell ahhoz, hogy elérhessük fő célunkat, a Bundesligában maradást.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik