Bundesliga: a Lens gólvágójával pótolná Nkunkut a Leipzig – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 15:53
null
Parádés évadon van túl Openda, Lipcsében folytathatja (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig a Ligue 1-ben ezüstérmet szerző Lens belga csatárával, Loïs Opendával pótolná a nyáron várhatóan a Chelsea-hez távozó kiválóságát, Christopher Nkunkut – írja a Bild információira hivatkozva Philipp Hinze, a Sky Sports német újságírója.

A német napilap értesülései szerint a lipcsei együttes szóban már megegyezett a 23 éves játékossal, s már csak klubjával kell egyezségre jutnia a váltásról. A Leipzig körülbelül 30 millió eurót lenne hajlandó kifizetni a csatárért, akit a bajnoki ezüstérmes Borussia Dortmund is szeretne megszerezni.

A Bild szerint a Leipzig eredetileg az Arsenal Reimsbe kölcsönadott – s ott parádés teljesítményt nyújtó – amerikai csatárát, Folarin Balogunt szemelte ki Nkunku pótlására, de a 21 éves játékos kimagasló játéka nyomán az angol klub hozzáállása is megváltozott, így augusztustól várhatóan már a Premier League-ben láthatjuk a francia élvonalban 37 meccsen 21 találatig jutó támadót.

A Lens-be a belga Brugge-től 2022-ben megérkező Openda – Balogunhöz hasonlóan – 21 góllal zárta a Ligue 1 2022–2023-as idényétk.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik