Bundesliga: a gólvonal ura Reus volt, győzött a Dortmund

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.06. 20:34
null
A döntő pillanat: Marco Reus lába lövésre lendül… (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 1. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A BVB sorozatban a nyolcadik bajnoki idényét kezdte győzelemmel, ezzel új ligarekordot állított fel.

Korán, már a 9. percben megszerezte a rangadó egyetlen gólját a Dortmund: Jude Bellingham letámadva visszaszerezte a labdát, Youssoufa Moukoko balról keresztbe passzolta a kapu előtt, Karim Adeyemi lőtt, a vetődő Lukas Hradecky kapuson lelassult a labda, ezzel együtt célba tartott, és mivel Piero Hincapié sem tudott menteni, az ott termő Marco Reus a gólvonalon túlra segítette.

A folytatásban két sérülés kényszerítette cserére a csapatokat: a vendégektől Robert Andricht, a hazaiaktól Karim Adeyemit kellett kivonni a hadműveletekből.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a másodikban aztán fokozatosan fölénybe került az eredmény után futó Leverkusen. Az első helyzetet még a dortmundi Thorgan Hazard puskázta el, de aztán izzasztó időszak köszöntött az összecsiszolatlannak tűnő hazai védelemre.

A Bayer két lesgólt szerzett, ezeken kívül is akadtak gólhelyzetei – a hazaiak hősévé emelkedő Gregor Kobel kapus talán a 69. percben, Patrik Schick közeli lövésénél mutatta be a legnagyobb védését.

A hajrára újra stabilizálta játékát a BVB, a védelmére nehezedő nyomás enyhült, és a ráadásban egy hazai megugrást Hradecky kapus csak úgy tudott megállítani, hogy a tizenhatoson kívülre nyúlva fogta meg a labdát.

Ő piros lapot kapott a VAR-szoba jelzésére, a Dortmund szabadrúgást jó helyről, de Reusnak nem sikerült felavatnia a vészkapust, Edmond Tapsobát, messze a kapu mellé-fölé lőtt – maradt az 1–0.

Egy kis stat: szombati sikerével a Dortmund a Bundesliga történetének első olyan csapata lett, amelyik egymást követő nyolc idényben képes volt megnyerni az első bajnoki mérkőzését. (Opta)

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Borussia Dortmund–Bayer Leverkusen 1–0
(Reus 9.)
Korábban

Union Berlin–Hertha BSC 3–1
(Siebatcheu 31., S. Becker 50., Knoche 54., ill. Lukebakio 85.)
Augsburg–Freiburg 0–4
(Gregoritsch 46., Grifo 48., Ginter 61., Doan 78.)
Borussia Mönchengladbach–Hoffenheim 3–1 (Benszebaini 42., M. Thuram 71., Elvedi 78., ill. Skov 25.)
Bochum–Mainz 1–2 (K. Stöger 39., ill. Onisiwo 26., 77.)
Wolfsburg–Werder Bremen 2–2 (Nmecha 11., Guilavogui 84., ill. Füllkrug 21., Bittencourt 23.)

A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Vasárnap
15.30: VfB Stuttgart–RB Leipzig (Tv: Arena4) – élőben az NSO-n!
17.30: 1. FC Köln–Schalke 04 (Tv: Arena4)
Pénteken játszották
Eintracht Frankfurt–Bayern München 1–6 (Kolo Muani 64., ill. Kimmich 5., Pavard 10., Mané 29., Musiala 35., 82., Gnabry 43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik