L. M.
D. S. B.
2023.01.27 09:33 Frissítve: 2023.01.29 15:41

2. Bundesliga: Németh András a Hamburghoz szerződött – hivatalos

A német másodosztályban (2. Bundesliga) 17 mérkőzés után második, feljutást érő helyen álló Hamburger SV hivatalos Twitter-oldalán számolt be róla, hogy szerződtette a belga Genktől a fiatal magyar támadót, a válogatottban is bemutatkozó és már gólt is szerző Németh Andrást.

Németh András a német másodosztályban szereplő Hamburgnál folytatja pályafutását (Fotó: Twitter/HSV)

 


Mint arról korábban német lapértesülésekre hivatkozva beszámoltunk, Németh András már csütörtökön átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, pénteken pedig aláírta szerződését a Hamburgnál.

A Dél-Afrikában született 20 éves magyar válogatott támadó már 2016-ban, 14 évesen légiósnak állt a Vasastól, s több belga csapatban is megfordult, a Hasselttől szerezte meg őt a Genk, amely korábban a Lommelnek is kölcsönadta, de az elmúlt két évben a Genk első csapatában szerepelt.

Németh Andrást aztán decemberben a tartalékcsapathoz irányították, mert nem szerette volna meghosszabbítani szerződését.

Sajtóhírek szerint a válogatott támadóért 750 ezer eurót fizetnek a hamburgiak. Németh András 2026-ig szóló szerződést írt alá.

 „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ez januárban. Mostantól százszázalékosan koncentrálhatok a klubra, a fejlődésemre és egy jó felvezetés lehet a márciusi válogatott meccsek előtt. Az első hat hónap valószínűleg a beilleszkedésről szól majd, meg kell tanulnom a nyelvet, de persze bizonyítani is szeretnék, hozzásegíteni a csapatot a Bundesligába jutáshoz” – Németh András.

 (MTI)

„András modern középcsatár, aki nemcsak kiváló befejező, hanem jól érti a játékot is. Már a nyáron kinéztük magunknak, és azt gondoltuk, hogy több aspektusban is remek potenciállal rendelkezik. A tárgyalások során lenyűgöző volt látni, hogy mennyire elkötelezett a HSV és a játékfelfogásunk iránt” – nyilatkozta Jonas Boldt, a Hamburger SV sportigazgatója a klub hivatalos oldalának.

„Tetszik, ahogyan a HSV játszik, feltörekvő játékosokkal és domináns támadójátékkal. Ezek és a vezetőedzővel való beszélgetés együtt meggyőztek arról, hogy itt folytassam. Szeretnék ennek az egésznek a részese lenni, és alig várom, hogy a találkozzak a szurkolókkal az elképesztő stadionban” – mondta Németh András.

A Hamburg 17 mérkőzés után 11 győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel áll a német másodosztály második helyén, két pontra az első helyezett Darmstadttól. A hatszoros német bajnok, BEK- és KEK-győztes, patinás klub 2018-as kiesése óta az ötödik idényét tölti a másodosztályban.


A játékostól korábbi, belga klubja is elbúcsúzott, valamint sok sikert kívánt neki.


 

2023.03.31 23:25:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Újra együtt, újra egymásért, újra jóban, rosszban.

2023.03.25 21:03:55

Német labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az lehet csak sikeres, aki megfelelő munkatársakkal veszi körbe magát.

2023.03.18 04:56:29

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A Bajnokok Ligája után a bajnokságban is vereséget szenvedett a lipcsei csapat.

2023.03.12 17:06:26

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A remekbe szabott gólok mellett kellett egy kis szerencse a leverkuseniek brémai sikeréhez.

2023.03.11 14:38:48

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A vendégek a második félidőben kihagytak egy büntetőt, a lipcseiek ezt háromszor is megbüntették.