B. L.
P. K.
2022.12.08 14:31 Frissítve: 2022.12.09 22:20

Légiósok: a Genk száműzte Németh Andrást az első keretéből!

Váratlan hírről számolt be a hbvl.be belga oldal: az élvonalban listavezető Genk két tehetségét, köztük a magyar válogatott Németh Andrást kitette első keretéből, mert a labdarúgók nem voltak hajlandóak meghosszabbítani nyáron lejáró szerződésüket. A csatár a Nemzeti Sportnak megerősítette a hírt.

Németh András távozhat a Genktől (Fotó: AFP)

Két ígéretes fiatal, a 20 éves Németh András és a 17 éves belga Mika Godts azonnali hatállyal a Genk U23-as keretéhez kerül, nem látogathatják az első csapat edzéseit – írja a hvbl.be. Az áthelyezés oka, hogy nem tudtak velük megegyezni fél év múlva lejáró szerződésük meghosszabbításáról. Ezt a klubvezetőség részéről Dimitri de Condé meg is erősítette. 

„Mindkét játékos szerződés lejár az idény végén, és ez nem ideális helyzet. Szerettünk volna egyértelmű választ kapni tőlük, még a téli felkészülés megkezdése előtt, hogy szeretnének-e hosszú távon is velünk dolgozni, azon kereteken belül, amiket biztosítani tudunk, mert sportszakmai és anyagi szempontból is megvannak azok a korlátaink, amikből nem engedhetünk. Nem veszélyeztethetjük a klub jövőjét. Az ajtó mindkét játékos előtt nyitva áll, reméljük, hogy győz a józan ész, és sikerül megegyezni velük, de amíg más döntés nem születik, a Jong Genknél bizonyíthatnak" – mondta a sportvezető. 

Németh András a Nemzeti Sport érdeklődésére megerősítette, hogy a tartalékcsapattal kell tréningeznie. Bővebben nem kívánta kommentálni a hírt, annyit tett hozzá, bízik benne, a másodosztályban szereplő Genk II pénteki bajnoki meccsén pályára léphet.

A cikk hozzáteszi, hogy Németh András januárban debütált az első csapatban bajnoki meccsen, rögtön góllal, azóta összesen 18 élvonalbeli bajnokin két gólt szerzett és két gólpasszt adott. Mint ismeretes, novemberben, a Luxemburg elleni (2–2) felkészülési mérkőzésen a válogatottban is góllal debütált, de megsérült a meccsen. Azóta már felépült sérüléséből és újra edzésbe állt.

Németh 2016-ban szerződött a Genkhez, de most úgy tűnik, legkésőbb a nyáron, amikor lejár a szerződése, ingyen távozhat, s búcsút int a belga klubnak.  

 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.