Bayern: Tuchel döntött – nem ő lesz Heynckes utódja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 22:51
null
Thomas Tuchel a jelek szerint nem lesz a Bayern München edzője (Fotó:AFP)
Szombat este futótűzként terjedt a német sajtóban a hír, amely szerint Thomas Tuchel nemet mondott a Bayern München ajánlatára. Pedig állítólag ő volt az első számú kiszemelt a nyáron végleg visszavonuló Jupp Heynckes helyére.

 

A Bayern Münchennel kapcsolatban általában jól értesült Bild azt írta, Thomas Tuchel volt az első számú kiszemelt a vezetőedzői posztra, a Borussia Dortmund korábbi trénere azonban nemet mondott a rekordbajnoknak. A Bild hozzátette: a 44 éves szakember egy külföldi topklubnál szeretne munkát vállalni. Az utóbbi időszakban Tuchelt az Arsenallal és a Chelsea-vel is összeboronálta a nemzetközi sajtó.

A német Sport1 úgy tudja, a hét elején Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge tárgyalóasztalhoz is ültek Tuchellel, de nem jutottak dűlőre. Az üggyel kapcsolatban megkeresték a Bayern Münchent is, de a klubnál nem kívánták kommentálni a hírt.

Korábban Heynckes a Bildnek nyilatkozva nem győzte dicsérni a volt Dortmund-edzőt. „Thomas Tuchel jó lenne a Bayern München edzőjének. A Mainz utánpótláscsapatainál tanulta a szakmát, végigjárta azt az utat, ami a sikerhez vezet. A Borussia Dortmund fantasztikus futballt játszott az ő irányításával, a modern játék minden elemét ötvözte. Élveztem nézni azt a csapatot, nagy tiszteletben tartom a munkásságát.”

A 72 éves Heynckes nyártól munkába álló utódját március végén akarta kinevezni a Bayern a Bild szerint. A jelöltek között van Mauricio Pochettino (Tottenham), Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig) és Niko Kovac (Eintracht Frankfurt) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik