Bayern: „Lehet, Arnold és Hakimi szexibb nálam, de a jobb védő én vagyok!”

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.18. 13:46
null
Benjamin Pavard értékelte eddigi karrierjét (Fotó: AFP)
Nem indult jól a 2021–2022-es klubidény Benjamin Pavard számára. A Bayern München francia védője a Bundesliga első három fordulójáról lemaradt, majd mire játékba lendülhetett volna, begyűjtött egy felesleges piros lapot a Greuther Fürth elleni bajnokin, így ismét a lelátóra kényszerült. Az idényben a lehetséges 12 tétmeccsből csupán négyszer léphetett pályára – három különböző poszton: középső és jobb oldali védőként, valamint jobb oldali szélsőként egyaránt kipróbálta Julian Nagelsmann. A válogatottban ezzel szemben biztos pontnak tűnik.

 

A most 25 éves Pavard 2019 nyarán került Münchenbe, a Bayern 35 millió euróért cserébe vásárolta ki stuttgarti szerződéséből. Míg a francia válogatottban egyértelműen jobb oldali védőt játszik, addig a Bundesligában közel annyi meccsen szerepelt középső védőként, sőt akár szűrőként is, mint a szélen. Adta magát a kérdés, mégis melyik az igazi posztja?

„Az én posztom középhátvéd – vágta rá a goal.com francia kiadásában idézett játékos. – Mindig is így volt, ott érzem magamat a legkomfortosabban. Azt gondolom, ott tudom a leginkább kamatoztatni a képességeimet. Viszont az sem lehet véletlen, hogy a világ legnagyszerűbb edzői, Didier Descahmps, Hansi Flick vagy épp Julian Nagelsmann a jobb oldalra helyeztek. Ennek nem az az oka, hogy olyan szépek a szemeim vagy jól áll a hajam – az oka az, hogy bíznak a képességeimben. Tisztában vannak a tulajdonságaimmal. Ahogyan én is. Tudom, hogy bizonyos területeken még sokat kell fejlődnöm, többet kell kezdeményeznem, a támadójátékban pedig több kockázatot vállalnom. Ezen dolgozom nap mint nap.”

„Egy védőnek elsősorban jól kell védekeznie. Lehet, hogy papíron Trent Alexander-Arnold vagy Asraf Hakimi szexibb játékos, mint Benjamin Pavard, de úgy vélem, védekezésben én komplexebb vagyok náluk” – tette hozzá a franciák világbajnoka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik