D. Á.
2020.04.06 13:14 Frissítve: 2020.04.06 14:02

Bayern: Ismét olyan a hangulat, mint Heynckes irányítása alatt – Matthäus

Lothar Matthäus, a Bayern München labdarúgócsapatának egykori kiválósága elárulta, Hans-Dieter Flick irányításával jó útra tért a német együttes – s az öltözőben olyan a hangulat, mint a legendás edző, Jupp Heynckes irányítása alatt.

Flickkel újra szárnyal a Bayern München (Fotó: Squawka News/Twitter)

 

Matthäus szerint a Bayern München remekül futballozik, amióta Flick átvette a csapat irányítását, ráadásul azt a hangulatot is visszahozta az öltözőbe, amelyet legutóbb Jupp Heynckesnél tapasztalhattunk – számolt be a goal.com.

Flicket novemberben nevezték ki a bajor csapat élére, miután a klub menesztette Niko Kovacot. Akkor még csak beugróként számoltak vele, a nagyszerű eredmények után viszont nem engedhették el, gyorsan elé tettek egy hároméves szerződést, amelyet alá is írt.

„Érthetetlen lett volna, ha nem hosszabbítják meg a szerződését” – kezdte Matthäus.

„Hansi teljes mértékben megérdemli a bizalmat. A Bayern végre ismét jó úton van, a csapaton belül olyan a hangulat, mint Heynckes idején volt. Minden tekintetben fejlődött a gárda” – folytatta a Bayern egykori kiválósága.

 
Koronavírus: Matthäus a magyaroknak is segített hazajutni
Koronavírus: négy órán múlt, de haza tudott jönni Matthäus Dubaiból

„Neki köszönhető, hogy Boateng és Müller is újra élvezi a futballt, ráadásul az olyan fiatalokat is jól építi be a csapatba, mint Alphonso Davies és Joshua Zirkzee. Ez nagyon fontos, hiszen a Bayern szeret a fiatalokra alapozni” – mondta Matthäus.

Matthäus szerint a játékosok felé is pozitívan hathat, hogy marasztalták a klubnál Flicket, főleg azok számára, akiknek 2021-ben lejár a szerződésük (Thiago, Müller, Alaba, Neuer).

Német sajtóhírek szerint Thomas Müllerrel már meg is kezdődtek a tárgyalások.

Matthäus szerint a Bayernnek a Bajnokok Ligájában is jó esélye lehet ebben az évben – amennyiben befejezik az idényt.

„A Bayern soha sem volt igazán messze Európa elitjétől. A Liverpool elleni tavalyi kiesésre is úgy gondolok, mint egy balesetre. Természetesen azt gondolom, hogy Hansi Flickkel nagyszerű esélye van a Bajnokok Ligája-győzelemre” – zárta gondolatait Lothar Matthäus.

Egyelőre nem tudni, mi lesz a 2019–2020-as idény sorsa, az biztos, hogy a Bundesligát április 30-ig felfüggesztették, ám sajtóhírek szerint májusban, zárt kapuk mögött folytatnák a német bajnokságot. 

A Bajnokok Ligájával kapcsolatban is rengeteg a találgatás, előbb arról olvashattunk, hogy augusztus 3-án véget ér az idény, ám az UEFA ezt cáfolta, s a nyár folyamán bonyolíthatják le a kieséses szakasz küzdelmeit. 

2023.02.02 00:19:22

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A világbajnokságot követően minden német válogatott futballista megkapta a kellően hosszú szabadságát, illetve a feltöltődésre szolgáló időt, januártól viszont illik profin teljesíteni. Az pedig minősít, hogy a Bayern 2023-ban a háromból egy bajnokiját sem nyerte meg.

2023.02.01 14:02:40

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A Hoffenheim csupán pár perc erejéig tudta szorossá tenni a mérkőzést.

2023.01.27 19:28:03

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A magyar válogatott játékos a svábok ellen ismét villogott.

2023.01.24 17:50:38

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik 71 percet kapott, Willi Orbán végig a pályán volt a parádézó Lipcsében.

2023.01.23 12:38:53

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy megdőljön a 2000-es évek rekordja a német labdarúgó-bajnokságban.