Bayern: ingyen érkezik az Ajax 24 éves marokkói hátvédje

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 13:26
null
Nusszair Mazraoui a Bayern München első nyári igazolása (Fotó: fcbayern.com)
Hivatalos oldalán jelentette be a Bayern München, hogy szerződtette az Ajax 24 esztendős jobbhátvédjét, Nusszair Mazraoui-t. A futballista szerződése június 30-án lejár a holland klubnál, így ingyen érkezik a bajor együtteshez, amellyel 2026-ig szóló megállapodást írt alá.

 

 

A játékos az aláírását követően a klub hivatalos honlapjának elmondta, már az első tárgyalások után egyértelmű volt számára, hogy a Bayern Münchenhez szeretne csatlakozni. „A Bayern sorozatban tizedik éve nyerte meg a német bajnokságot, és a következő idényben az egyik legnagyobb esélyese a Bajnokok Ligájának. Azért választottam ezt az együttest, mert itt a legnagyobb sikereket érhetem el."

„Nusszair Mazraoui a megkezdett építkezésünk egyik következő pillére, akivel szeretnénk tovább erősíteni a csapatunkat. Nagy céljaink vannak az új idényben is, és az olyan játékosok, mint Mazraoui csak növelik az esélyeinket. Szeretnénk ismét megnyerni a Bajnokok Ligáját, és több közös sikert is elérni vele a következő időszakban" – nyilatkozta a klub igazgatója, Oliver Kahn az fcbayern.com-nak.

Hasan Salihamidzic, a Bayern München vezetőségének tagja elmondta, örülnek, hogy Mazraoui az első nyári igazolásuk, hiszen számos ajánlata volt, viszont ennek ellenére is a bajor együttest választotta. „Egyértelmű terveink vannak, valamint nagy sikereket szeretnénk elérni vele együtt."

Az Ajaxnál nevelkedő Nusszair Mazraoui háromszor nyert holland bajnokságot a felnőtt csapattal, kétszer pedig a Holland Kupát is elhódította az együttessel. Összesen 136 alkalommal lépett pályára, ezeken 10 gólt és kilenc gólpasszt jegyzett. Az átigazolási értékekben mértékadó német transfermarkt.de jelenleg 20 millió euróra taksálja a marokkói futballistát.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik