B. Á. 2021.08.01 12:54 Frissítve: 2021.08.01 13:18

Bayern: hiába az MU érdeklődése, Nagelsmann optimista

Julian Nagelsmann, a Bayern München új vezetőedzője bízik benne, hogy a távozásról szóló híresztelések ellenére Leon Goretzka marad a bajor klubnál.

Julian Nagelsmann az eddigi négy felkészülési meccsen nyeretlen maradt a Bayernnel – egy döntetlen mellett három vereség a mérleg (Fotó: AFP)

 

A 26 éves német válogatott középpályásnak egy év van hátra a jelenleg érvényes szerződéséből, így a Bayernnek még most kellene eladnia, ha pénzt szeretne kapni érte – már persze csak akkor, ha Goretzka nem hosszabbít a klubbal. A nemzetközi sajtó szerint a Manchester United mutat élénk érdeklődést a játékos iránt, Julian Nagelsmann azonban optimista Goretzka maradásával kapcsolatban.

„Természetesen beszéltem vele a terveimről. Elmondtam, hogy örömmel fogadnám, ha hosszabbítana, és ebben a kérdésben magabiztos vagyok. Több szempontot is figyelembe kell venni, amikor egy szerződés hosszabbításának megvitatására kerül sor. Én a magam részéről a szakmai részre koncentrálok, meg szeretném mutatni neki, hogy Európa egyik legveszélyesebb középpályása válhat belőle. Mindene megvan ahhoz, hogy még jobb legyen.”

A Bayern Omar Richards, Sven Ulreich és Dayot Upamecano szerződtetéséről számolt be eddig, de nincs kizárva, hogy lesznek még érkezők.

„Korábban azt mondtam, hogy egy jól működő csapatot veszek át. Egyelőre nem teljes a keret, hétfőn térnek vissza többen, akkor majd meglátjuk, megvan-e a megfelelő ritmus az edzéseken. Klubként mindig figyelnünk kell a piacot, jó keretünk van, de mindig lehet javulni. Minden edző a lehető legerősebb csapatot akarja” – mondta Nagelsmann.

2021.09.25 14:39:29

Német labdarúgás B. Á.

A lipcsei együttes Szoboszlai nélkül, Gulácsival és Orbánnal a soraiban hatot lőtt a berlinieknek.

2021.09.21 00:17:10

Német labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dárdai Pál esete azért eltér a fent leírtaktól, bár néha kísértetiesen hasonló a magyar edző és a német klub hosszú évekre visszanyúló viszonya. (...) A magyar szakembernek sikerült kihúznia a gödörből a Hertha szekerét, csapata egymás után két bajnoki mérkőzést nyert meg.

2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.