A Bayern a Gladbach ellen csak ötnél állt meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.21. 19:56
null
Thomas Müller és Thiago (jobbra) is betalált a Gladbach kapujába (Fotó: Reuters)
A Bayern München labdarúgócsapata nyerte meg a Mönchengladbachban megrendezett Telekom-kupát, miután a döntőben 5–1-re nyert a hazaiak ellen. A harmadik helyet a Borussia Dortmund szerezte meg.

Úgy néz ki, a Bayern Münchent nem nagyon viselte meg a nyári edzőváltás. A bajorok szombaton 4–0-ra verték meg a Hamburgot Pep Guardiola vezetésével, a vasárnapi döntőben pedig – szintén kétszer 30 perces találkozón – öt gólig jutottak a Mönchengladbach ellen. A 17. percben Franck Ribéry kezdte meg a gólgyártást, aki Arjen Robben védők mögé beívelt labdáját kapásból rosszul találta el, de pont így lett a legjobb, Christofer Heimeroth nem tudott védeni.

A DORTMUND LETT A HARMADIK
A Borussia Dortmund 1–0-ra nyert a Hamburg ellen, így a harmadik helyen végzett a Telekom-kupán. A kétszer 30 perces találkozó egyetlen gólját Jonas Hofmann szerezte. A dortmundiak keretében az elődöntőhöz hasonlóan ezúttal sem volt ott Bajner Bálint.

Nem sokkal később Ribéry előkészítőként jeleskedett, és csak azért nem könyvelhetett el gólpasszt, mert Thomas Müller lövését egy bevetődő védő blokkolta, a labda azonban a középpályásként játszó Philipp Lahm elé került, aki a hálóba belsőzött. A 26. percben már hárommal vezetett a Bayern, mégpedig Thiagónak köszönhetően, aki Jerome Boateng bal oldali beadása után a rövid saroknál mellel talált be. A Barcelonától igazolt középpályás megadta a módját első bayernos találatának.

Mielőtt a hazai szurkolók teljes letargiába zuhantak volna, szépített a Gladbach. Diego Contento a tizenhatos vonalánál szabálytalanul szerelte a mellette elrobogó Patrick Herrmannt, a megítélt tizenegyest pedig Luuk de Jong értékesítette.

A második félidő kevesebb látnivalót hozott, két szép gól azonban még maradt a bajorok tarsolyában. Ribérynek a 41. percben már összejött az assziszt, ráadásul Robbennek tudta visszaadni a kölcsönt, a holland fejjel volt eredményes a francia beadása után. Az utolsó percben mintaszerű támadás végén Thomas Müller állította be az 5–1-es végeredményt – szintén Ribéry passzából.

A Bayern tehát megnyerte a négycsapatos minitornát – Guardiola hamar megszerezte első trófeáját új csapatával –, mégpedig 120 perc alatt elég meggyőző 9–1-es gólkülönbséget produkálva.

MÖNCHENGLADBACH–BAYERN MÜNCHEN 1–5



DORTMUND–HAMBURG 1–0

LABDARÚGÁS, TELEKOM-KUPA
DÖNTŐ
MÖNCHENGLADBACH–BAYERN MÜNCHEN 1–5 (1–3)
Mönchengladbach, 54 010
néző. V: Winkmann
MÖNCHENGLADBACH: Heimeroth – Jantschke, Nordtveit, Á. Domínguez, Wendt – Dahoud, G. Xhaka (Kramer, a szünetben) – Herrmann, Arango – L. de Jong, Hrgota
BAYERN: Starke – Rafinha, Van Buyten (Kirchhoff, 50.), J. Boateng, Contento (Alaba, a szünetben) – Thiago (Shaqiri, 50.) – Robben, Lahm (Weihrauch, 50.), Kroos (Weiser, 51.), Ribéry – T. Müller
G: L. de Jong (30. – 11-esből), ill. Ribéry (17.), Lahm (23.), Thiago (26.), Robben (41.), Müller (60.)

A 3. HELYÉRT
BORUSSIA DORTMUND–HAMBURGER SV 1–0 (1–0)
Mönchengladbach, 54 010
néző. V: Dingert
DORTMUND: Langerak – Durm, Szubotics, Hummels (31. Szokratisz), Schmelzer (31. Bandowski) – Kehl (S. Bender, 31.), Gündogan – Hofmann (Kirch, 43.), Reus (Sahin, 31.), Schieber – Lewandowski (Grosskreutz, 31.)
HSV: Neuhaus – Mancienne, Sobiech, Rajkovics, Jansen – Rincón (Arslan, 47.), Demirbay (Nafiu, 58.) – Skjelbred (Beister, 56.), Calhanoglu (Van der Vaart, 47.), Jirácek (Ilicevic, 56.) – Rudnevs (47. Zoua)
G: Hofmann (24.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik