2. Bundesliga: őrült fordítás után bajnok a Heidenheim, a Darmstadt is feljutott

Vágólapra másolva!
2023.05.28. 18:03
null
A hosszabbításban szerezte bajnoki aranyat érő góljait a Heidenheim (Fotó: Getty Images)
A Heidenheim nyerte meg a német labdarúgó 2. Bundesliga 2022–2023-as kiírását. A bajnok mögött a Darmstadt végzett, az első két helyezett így kivívta tagságát az élvonalban. A Hamburg hiába nyert, csak harmadik lett, így a VfB Stuttgart elleni osztályozón játszhat a feljutásért.

 

A Heidenheim óriási fordítás után szerzett bajnoki címet. Az 57. percben 2–0-s hátrányban volt Regensburgban, igaz, nem sokkal később egy öngóllal szépítettek a vendégek. A 93. percben tizenegyesből egyenlített a Heidenheim, majd a tizenegyes és egy VAR-vizsgálat után visszavont piros lap miatt szokatlanul hosszúra nyúlt hosszabbításban, a 99. percben megszületett az együttes győztes gólja. A vereséggel a Regensburg csatlakozott a már korábban kiesett Sandhausenhez, mindkét együttes a 3. Ligában kezdi meg a 2023–2024-es bajnoki idényt.

Mindeközben az első félidő hajrájában emberhátrányba kerülő Darmstadt 4–0-ra megégett a 12.-ként végző Greuther Fürth vendégeként, így második lett, a Hamburg pedig hiába nyert 1–0-ra Sandhausenben, Németh András csapatának a Stuttgart ellen osztályozót kell játszania az első osztályba jutásért.

Az előző idényben még az élvonalban szereplő Arminia Bielefeld is osztályozóra kényszerül, méghozzá a bennmaradás érdekében (a Wehen Wiesbaden ellen), miután 4–0-ra kikapott Magdeburgban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik