Xabi Alonso a következő idényben is a Leverkusennél marad

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.03.29. 14:24
Xabi Alonso marad Leverkusenben (Fotó: Getty Images)
Amint azt már sajtóorgánumok előre jelezték, Xabi Alonso a Bayer Leverkusen pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem hagyja el a klubot az idény végén, hanem folytatja a Bundesliga éllovasánál.

„Az idény végén nem fejeződik be a Bayernél folyó munkám. Szeretnék továbbra is segíteni a klubnak, a játékosoknak, és a vezetőség ehhez nagyszerű támogatást ad. Itt minden fantasztikus – mondta Xabi Alonso péntek délután. – Még fiatal edző vagyok, a karrierem szempontjából ez a legjobb döntés. Sokat gondolkoztam ezen, és biztos vagyok benne, hogy ezt kell tennem. Nagyon hálás vagyok a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak, ha másképp döntenék, hibáznék. Igen, már a játékosokkal is beszéltem a döntésről.”

Alonso elmondta, ezt a hetet jelölték meg határidőnek, március végéig kellett eldöntenie, hogy kilép-e élő szerződéséből – amit abban az esetben tehetett volna meg, ha néhány előre meghatározott klub, köztük a Bayern München vagy a Liverpool, hívja. Mivel a bajorok és az angolok edzője is távozik az idény végén, mindkét klubnál előkelő helyen volt a jelöltek között Xabi Alonso.

A válogatott szünetben a 42 éves spanyol szakember találkozott a leverkuseni klubvezetőkkel, és megállapodtak abban, hogy közösen folytatják a következő idényben.

A Bayer Leverkusen nyolc fordulóval a Bundesliga-idény vége előtt tízpontos előnnyel vezeti a német bajnokságot, a Német Kupában elődöntős, az Európa-ligában negyeddöntős.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik