Julian Nagelsmann: A Bayern Münchennél nem kapnak időt a vezetőedzők

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 15:42
Klopp-pal példálózott Nagelsmann (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Thomas Tuchelt a héten menesztette a Bayern München (bár az idény végéig még ő marad a bajorok vezetőedzője). Nos, ezzel kapcsolatban megszólalt a német rekordbajnok tavaly kirúgott trénere, a német válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann.

 

Engem korábban azzal a céllal neveztek ki a Bayern München élére, hogy változtassak a dolgokon. Jürgen Kloppnak öt évig tartott, míg megnyerte a Premier League-et a Liverpoollal, Pep Guardiolának pedig hét évében telt, hogy felérjen a Manchester Cityvel a csúcsra a Bajnokok Ligájában. Ezzel szemben látjuk, Münchenben mi a helyzet. A képlet egyszerű: itt az edzők nem kapnak időt, hogy fejlesszék a csapatot” – mondta egy Spiegelnek adott interjúban Julian Nagelsmann. 

A német szövetségi kapitány a válogatottról, s az oda visszatérő Toni Kroosról is beszélt, amiről ITT olvashat! 

Szűk egy évvel ezelőtt, 2023 márciusában nem sokan értették, pontosan mi értelme volt Nagelsmann menesztésének. A Bayern München akkor a Bundesliga második helyén állt, de a hátránya mindössze egy pont volt a Borussia Dortmunddal szemben – miközben a bajorok gólkülönbsége 21-gyel jobb volt –, míg a Bajnokok Ligájából éppen kiejtette a Paris Saint-Germaint a legjobb tizenhat között a 36 éves szakember vezetésével...  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik