2. Bundesliga: Dárdaiék hátrányból nyertek, Németh Andrásék kikaptak

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.09. 14:59
null
Dárdaiék fel tudtak állni a hátrányból (Fotó: Getty Images)
A Dárdai Pál vezette Hertha BSC fordított és 2–1-re nyert a Kaiserslautern otthonában, míg a Németh Andrással felálló Hamburg 2–1-es vereséget szenvedett a Paderborn ellen a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 13. fordulójának szombati játéknapján.

 

A bajnokságban hat meccse nyeretlen hazaiak nagyon agresszívan kezdték a találkozót, így korán előnybe is kerültek. Egy szöglet után a felpattanó labdát egy gyönyörű, félollózó mozdulattal Almamy Touré juttatta a kapuba a 16. percben (VIDEÓ ITT!), megszerezve a Kaiserslauternnek a vezetést.

A folytatás nem szolgált túl sok izgalommal, de a fordulás után ismét felpörögtek az események. A 49. percben az első találathoz hasonlóan egy szögletből egyenlített a Hertha, Florian Niederlechner fantasztikus ollózásával (VIDEÓ ITT!). Ezt követően az 59. percben emberelőnyhöz is jutottak Dárdaiék Afeez Aremu kiállítása után, amit ki is tudtak használni. A 82. percben ugyanis a labda szerencsésen Marc-Oliver Kempf lába elé pattant, akinek elég volt csak begurítani azt a kapuba (VIDEÓ ITT!), megnyerve ezzel a találkozót.

A mérkőzésen Dárdai Márton a 60. percig a pályán volt, ifj. Dárdai Pál és Dárdai Bence egyaránt sérült.

A Németh Andrással felálló Hamburg ugyan a 11. percben már vezetett, mégis 2–1-re kikapott a Paderborntól. A magyar légiós a 74. percben szállt be a kispadról.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
16. FORDULÓ
Kaiserslautern–Hertha BSC 1–2
Hamburger SV–Paderborn 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik