Sportrádió: Szinte hibátlan meccs volt – Dárdai Pál a Mainz kiejtéséről

Vágólapra másolva!
2023.11.02. 10:46
null
Dárdai Pál (Fotó: Getty Images)
A Sportrádió Sportreggel című műsorának volt a vendége Dárdai Pál, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) játszó Hertha vezetőedzője. A 47 éves szakember a szerda esti, Mainz elleni kupameccs mellett beszélt – halottak napja alkalmából – az évek során a családjában történt halálesetekről és ezek feldolgozásáról is.


„Aki követi a Hertha sorsát, az tudja, hogy a nyáron mindenkit el kellett adni és ár-érték arányban hoztunk olyan játékosokat, akik kevésbe vagy semmibe sem kerültek – abból kellett csapatot gyúrni, ami nem volt egyszerű, de nagyon szépen fejlődnek, akarnak. A tegnapiról azt lehet mondani, hogy szinte hibátlan mérkőzés volt mind támadásban, mind védekezésben. Körülbelül olyan volt, ahogyan én szeretem, masszív középpályás letámadással, az ellenfélnek úgy két veszélyes kapura lövése volt”
– értékelte a szerda esti meccsen látottakat Dárdai Pál, aki halottak napja kapcsán felidézte szülei, illetve öccse elvesztését.

„Ha fel lehetne rajzolni egy álomcsaládot, akkor a mienk az volt. (…) Óriási boldogságban nőttünk föl, kéthetente jártunk a nagyszülőkhöz. (…) Anyám egy igazi anyatigris volt, aki olyan szeretetet és törődést adott, mint egy bomba. Amikor az ember ezt átéli, a legfontosabb az, hogy megtanuljon beszélni róla, hogy ne az legyen, hogy minden második percben elcsuklik a torok. (…) Édesapám anyukája mindig azt mondta, hogy »a holtak a holtakkal, az élők az élőkkel«. Ez egy nagyon kemény mondás, de szerintem csak így lehet (ezt feldolgozni – a szerk.)fogalmazott Dárdai Pál.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA LEHET MEGHALLGATNI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik