Német Kupa: Ez övön aluli ütés volt – Müller a Bayern kieséséről

Vágólapra másolva!
2023.11.02. 12:00
Mint ismeretes, a Bayern München óriási meglepetésre kiesett a labdarúgó Német Kupából, miután a legjobb 16 közé jutásért rendezett találkozón 2–1-re kikapott a harmadosztályú Saarbrückentől. A mérkőzés után a bajorok részéről a gólszerző Thomas Müller, illetve Thomas Tuchel vezetőedző, míg a hazai oldalról Rüdiger Ziehl, a Saarbrücken vezetőedzője értékelt.
Thomas Müller gólja sem volt elég a Bayernnek a sikerhez (Fotó: Getty Images)
Thomas Müller gólja sem volt elég a Bayernnek a sikerhez (Fotó: Getty Images)
Thomas Müller gólja sem volt elég a Bayernnek a sikerhez (Fotó: Getty Images)
„Kilencven perc alatt számos olyan szituáció volt, amelyben rossz döntést hoztunk. – kezdte értékelését a német közmédiának Thomas Müller, amit a Kicker idézett. – Végső soron gratulálnom kell a Saarbrückennek, amely a szerencsével sem állt hadilábon, de mi sem játszottunk valami okosan, s ez főleg az első kapott gólra igaz. Aztán természetesen a ráadásban egy kontrából kaptunk még egyet... Az egész második félidőt végigtámadtuk, s az ellenfél fölé nőttünk, de úgy tűnik, hogy ennek így kellett történnie.”
„Ha egy harmadosztályú Saarbrücken kiejti a kupából a Bayernt, akkor rengeteg mindent rosszul csináltunk. Persze lehet fanyalogni a hazaiak harapós játéka vagy a pálya állapota miatt, de a futball már csak ilyen. És persze sokáig úgy tűnt, hogy hosszabbításba torkollik a mérkőzés, de a hajrában kapott gól egy övön aluli ütés volt” – folytatta Müller, hozzátéve, hogy szerinte jót tehet a csapatnak, hogy a hétvégén már a Dortmund elleni bajnoki rangadó vár a címvédőre.
„Százféle magyarázat létezik erre a kudarcra, de az is lehet, hogy egy sincs. – ezek már a Bayern vezetőedzőjének, Thomas Tuchelnek a szavai, aki képtelen volt azon melegében magyarázatot találni a saarbrückeni zakóra. – Nem vettük félvállról az ellenfelet, nagy erőket mozgósítva küzdöttünk, de az utolsó percben »le kellett nyelnünk a keserű pirulát«. Nehezen tudtunk alkalmazkodni a hazaiak agresszív játékához, s volt néhány játékos, aki nem vette fel a mérkőzés ritmusát.”
A bajorok mestere leszögezte, hogy a második félidőben komolyan feljavult a 20-szoros kupagyőztes játéka, de ez sem volt elég a sikerhez.
„Túl gyakran vállalunk kockázatokat akkor, amikor ez egyébként teljesen felesleges.(...) Így aztán mi vagyunk a szenzációs kupasiker szenvedő felei” summázott az 50 éves szakember.

Rüdiger Ziehl, a hazaiak mestere csatárokat cserélt be az utolsó 20 percben, s ez a húzás nyerőnek bizonyult. A 46 éves szakember értelemszerűen euforikusan nyilatkozott a meccs után.
„Hihetetlen, hogy a csapat ilyen magas szinten végrehajtotta a taktikai utasításokat és az utolsó tartalékait bevetve küzdött a győzelemért. Az, ahogyan a gólszerző Marcel Gaus végignyargalt a pályán, hogy a kapu elé érkezzen, kiváló példája a hatalmas akaraterőnek – fogalmazott Ziehl. – A rendes játékidőben vagy annak a ráadásában kellett jönnie a gólnak. Nem gondolom, hogy ki tudtuk volna húzni 120 percig a Bayern ellen.”

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Hertha BSC (II.)
–Mainz 3–0
Nürnberg (II.)–Hansa Rostock (II.) 3–2 – hosszabbítás után
Saarbrücken (III.)–Bayern München 2–1
Viktoria Köln (III.)–Eintracht Frankfurt 0–2
KORÁBBAN
Borussia Dortmund–Hoffenheim1–0
Freiburg–Paderborn (II.) 1–3
Holstein Kiel (II.)–Magdeburg (II.) 3–3 – 11-esekkel 3–4
Sandhausen (III.)–Bayer Leverkusen 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik