Német Kupa: teniszlabdával és retekkel dobálóztak a szurkolók, nyert a Bayern

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.09.26. 22:45
null
Alphonso Davies is segített kidobálni, kirugdosni a pályáról a teniszlabdákat, hogy minél hamarabb folytatódhasson a mérkőzés (Fotó: Getty Images)
A Bayern München 4–0-ra legyőzte a harmadosztályú Preussen Münstert a labdarúgó Német Kupában, így a legjobb 32 csapat közé jutott.


A német Bundesliga első osztályában legutóbb az alapító, 1963–1964-es idényben szereplő Preussen Münster otthonába az élvonal rekordbajnoka, a Bayern München látogatott.

Thomas Tuchel a Bochum szombati, 7–0-s leverése után öt helyen változtatott a kezdőjén: Matthijs de Ligt térd-, Kim Min Dzse combsérülés miatt került ki a csapatból, Leroy Sanét és Harry Kane-t a padra ültette, Sven Ulreich pedig pihenőt kapott. A bajorok kapuját – tétmeccsen első alkalommal – a nyáron igazolt izraeli Daniel Peretz védte és bekerült a gárdába Leon Goretzka, Jamal Musiala, Mathys Tel, valamint Serge Gnabry is, aki aztán alkarfájdalmai miatt mindössze tíz percet töltött a pályán.

A Münster-szurkolók hatalmas tűzijátékozással köszöntötték a csapatokat, akik után álltak pár percig  a pályán, mire eloszlott a füst (Fotó: Getty Images)
A Münster-szurkolók hatalmas tűzijátékozással köszöntötték a csapatokat, akik után álltak pár percig a pályán, mire eloszlott a füst (Fotó: Getty Images)

 


Az átépítés alatt álló münsteri stadionban tömött lelátók várták a csapatokat. A hazai kemény mag heves tűzijátékozásba kezdett, a pálya füstbe borult, így a kezdés némileg csúszott. A bajorok kilenc perc elteltével már vezettek is, Mathys Tel adott középre balról az alapvonal elől, Eric Maxim Choupo-Moting pedig hat méterről, szép mozdulattal a kapuba lőtt.

Ahogyan várható volt, a Bayern futballozott fölényben – már amikor éppen lehetett játszani a pályán! A 31. percben a vendégdrukkerek teniszlabdákkal árasztották el a münsteri gyepet, sőt, valaki még egy darab hónapos retket is bedobott. A bajor szurkolók a mérkőzés időpontja miatt fejezték ki nemtetszésüket: a forduló legtöbb meccsét még augusztusban rendezték, amikor a Bayern a Leipzig elleni Szuperkupa-döntőt vívta.

Két percbe telt, mire az oda nem illő tárgyakat a játékosok, a kispadon ülők, valamint a rendezők közös erővel lerugdosták az oldalvonal mellé, a találkozó pedig folytatódhatott – két Bayern-góllal. Előbb Konrad Laimer csúsztatott a vesztfáliai kapuba, majd Frans Krätzig kapáslövéssel növelte a vendégek előnyét.

A második félidőben a Bayern pontatlanabbul játszott, mint az elsőben, egy gólt azonban tudott még szerezni: a hajrában Bouna Sarr adott kiváló labdát Telnek, aki a hazai kapus lábai között lőtte be a végeredményt kialakító negyedik találatot.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Preussen Münster–Bayern München 0–4

Szerda
20.45: Wehen (II)–RB Leipzig

Korábban (augusztus 13–14.)
VfB Lübeck (III.)–Hoffenheim 1–4
Hoffenheim:Szalai Attilaa szünetben állt be.
Homburg (IV.)–Darmstadt 3–0
Regensburg (III.)–Magdeburg (II.)1–2
Osnabrück (II.)–1. FC Köln 1–3

Cottbus (IV.)–Paderborn (II.) 0–7
FSV Frankfurt (IV.)–Hansa Rostock (II.) 1–1 – tizenegyesekkel: 0–3
Walldorf (IV.)–Union Berlin 0–4

Rostocker FC (V.)–Heidenheim 0–8
Rot-Weiss Essen (III.)–Hamburger SV (II.) 3–4 – hosszabbítás után (Németh András döntő gólpasszt adott)

Oberachern (V.)–Freiburg 0–2
Illertissen (IV.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 1–3
Lokomotive Leipzig (IV.)–Eintracht Frankfurt 0–7
RW Koblenz (V.)–Kaiserslautern (II.) 0–5
TuS Makkabi Berlin (V.)–Wolfsburg 0–6
Unterhaching (III.)–Augsburg 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik