Hertha: súlyos testi sértés miatt vádat emeltek a klub kapusa ellen

Vágólapra másolva!
2023.08.29. 10:04
null
Marius Gersbeck ügyét szeptember végén tárgyalják (Fotó: Getty Images)
A Kicker számolt be arról, hogy a német másodosztályban szereplő Hertha BSC kapusa, Marius Gersbeck ellen súlyos testi sértés miatt vádat emelt a salzburgi ügyészség.

 

Még júliusban keveredett kocsmai verekedésbe Ausztriában Marius Gersbeck, a Hertha BSC kapusa. A szemtanúk által alátámasztott gyanú szerint az edzőtábort engedély nélkül elhagyó labdarúgósúlyosan bántalmazott Zell am See-ben egy osztrák fiatalembert, akit sérülései miatt kórházba kellett szállítani. A 22 éves sértett rövid időre az eszméletét is elvesztette, amikor a klub szállása közelében lezajlott utcai ütlegelés során beverte a fejét egy postaládába. Gersbecktől a klubja megtagadta, hogy az edzéseket látogassa, most pedig újabb fejlemények derültek ki az ügyéről.

A Kicker arról ír, hogy a salzburgi ügyészség hétfőn vádat emelt a kapus ellen súlyos testi sértés miatt. Gersbecket szabadságvesztés is fenyegetheti, mivel Ausztriában a súlyos testi sértést hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják. A lap emellett megjegyzi, hogy ha a vádlottat elítélik, akkor arra is lehetőséget kaphat, hogy közmunkával vagy pénzbefizetéssel kiváltsa a büntetését, ebben az esetben pedig nem lenne büntetett előélete.

Megkereste a Kicker a Herthát, a klub azonban nem nyilatkozik az esetről, mivel az eljárás még folyamatban van. Újabb fejlemények szeptember végén várhatók, mivel az ügyészség 28-ára tűzte ki a tárgyalást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik