Németország: Nem ismerik azt a szót, hogy „türelem” - Moniz

Vágólapra másolva!
2014.09.26. 08:49
null
Monizt sokkolta a menesztése (Fotó: sueddeutsche.de)
Ricardo Moniz, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő 1860 Münchentől a héten menesztett szakember szerint ha több időt kap, élcsapatot faragott volna az „oroszlánokból”.

„Még mindig nem fogtam fel, mi történt. Sokkolt az eset, én igazi küzdő típus vagyok, szerettem volna tovább dolgozni, hiszen tudtam, hogy ennél többre képes a csapat” – mondta a Bildnek a menesztése óta először megszólaló Moniz.

Az 1860 München hét forduló során szerzett hat pontjával a 13. helyen áll a Bundesliga 2.-ben. A nyáron kinevezett holland szakember sorsát – menesztése a rossz rajt után már hetek óta napirenden volt, de a klubvezetőség eddig kiállt mellette – egy 92. percben kapott gól pecsételte meg, amellyel a Sandhausen a szezon előtt még dobogós helyről, feljutásról terveket szövögető 1860 München elé került.

„Nincs mit tenni, ilyen a modern futball, ma már senki sem ismeri azt a szót, hogy türelem. Amit megígértem, ahhoz tartottam magam: stabil, erős csapatot hoztam volna létre, de ehhez idő kell, amelyet nem kaptam meg, ráadásul a sérülések is sok gondot okoztak. Ez nem a Barcelona vagy a Bayern München, nem kerülünk automatikusan a tabella élére” – mondta Moniz, akinél természetesen az egyik legérdekesebb döntésére is rákérdeztek.

„Továbbra is úgy gondolom, hogy jó döntés volt csapatkapitánynak kinevezni a tizennyolc esztendős Julian Weiglt, ő egy okos srác, akiből nagyszerű játékos lesz. Sok szép emlékem fűződik ehhez a klubhoz, a rövid idő alatt, amit itt töltöttem, nagyon megszerettem a csapatot. Csalódott vagyok, hogy távoznom kellett, de pozitívan gondolkodom, a lakásomból már kiköltöztem, most pedig elutazom Eindhovenbe, a többit meglátjuk” – tette hozzá a holland szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik