Bayern: Ribéry 2017-ig, Van Buyten 2014-ig hosszabbított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 11:38
null
Franck Ribéry két évvel meghosszabbította a szerződését, így 2017-ig a Bayern München játékosa marad (Fotó: Reuters)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München hivatalos honlapján tette közzé, hogy Daniel Van Buyten 2014-ig, míg Franck Ribéry 2017-ig meghosszabbította szerződését a bajor csapattal.

 

 

A Bayern München a 2012–2013-as szezonban a futballtörténelem első német csapataként triplázott – bajnok lett, megnyerte a Német Kupát, és a csúcsra ért a Bajnokok Ligájában is –, így nem csoda, hogy a klub szeretné hosszabb távon is magához láncolni a sikereket elérő játékosokat. A klubvezetők első lépésként Daniel Van Buyten, valamint Franck Ribéry kontraktusát toldották meg. A belga válogatott labdarúgó 2014-ig, míg a francia klasszis 2017-ig kötelezte el magát a Bayernhez.

„Mindannyian tudjuk, mekkora potenciál rejlik az együttesben. Egy játékos számára nincs annál jobb, ha érzi a vezetőség bizalmát. Örülök, hogy a következő szezonban lehetőségem nyílik segíteni a csapatot a címek megvédésében” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Van Buyten.

„Maradni szerettem volna Münchenben, megígértem a rajongóknak, most pedig aláírtuk a szerződést. Nekem és a családomnak a második otthonunkká vált a Bayern München. Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is harcban leszünk a trófeákért” – mondta Ribéry.

A belga válogatott védőnek egyébként ezen a nyáron, míg a francia nemzeti csapat szélsőjének 2015 júniusában járt volna le az eddig érvényben lévő szerződése.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik