Bundesliga 2.: távozik az utolsótól és visszavonul Oliver Neuville

Vágólapra másolva!
2010.12.07. 12:53
A 69-szeres német válogatott csatár, Oliver Neuville azonnali hatállyal elhagyja a német másodosztályban (Bundesliga 2.) a kiesés elől menekülő Arminia Bielefeld együttesét, egyúttal befejezi profi pályafutását.

A 37 éves Neuville nem volt elégedett azzal, hogy legtöbbször csak csereként számítottak rá a csapatnál, és ezért kérte a vezetőket, hogy bontsák fel a szerződését.

A Leverkusen és a Mönchengladbach korábbi támadója egyébként nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, tizenegy találkozón mindössze kétszer volt eredményes.

Neuville szerződése eredetileg 2011. június 30-ig szólt a Bielefeldnél, amely a Bundesliga 2. utolsó helyén szerénykedik.

„Már egy ideje gondolkoztam a visszavonuláson, de nem így akartam" – mondta a svájci Locarnóban született, profiként 18 évet lehúzó Neuville, aki klubszinten a Leverkusennél érte el legnagyobb sikereit, 2002-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszott.

A válogatottal a 2002-es világbajnokságon ezüst-, a 2006-os németországi vb-n bronzérmet nyert, s tagja volt a 2008-as Eb-n ezüstérmet szerző Nationalelfnek is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik