Franck Ribéry: profiként viselkedtem!

Vágólapra másolva!
2009.08.01. 08:21
Franck Ribéry jogtalannak érzi Franz Beckenbauer kritikáját, és elmondta, ő mindig profiként viselkedett a Bayern München labdarúgójaként. A német klubhoz kapcsolódó hír, hogy Uli Hoeness úgy nyilatkozott, Lothar Matthäusnak Közép-Európában, nem Magyarországon kellene dolgoznia.
Frank Ribéry (a zöld háttér előtt) igazságtalannak érzi az őt ért vádakat
Fotó: Reuters
Frank Ribéry (a zöld háttér előtt) igazságtalannak érzi az őt ért vádakat
Frank Ribéry (a zöld háttér előtt) igazságtalannak érzi az őt ért vádakat
Fotó: Reuters
Frank Ribéry (a zöld háttér előtt) igazságtalannak érzi az őt ért vádakat

Lassan egy hete történt, hogy Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke verbális támadást intézett Franck Ribéry, a bajor klub középpályása ellen. A Császár kijelentése („Ribéry azért jött a Bayernhez, hogy nevet szerezzen magának. Egy francia, akinek a München semmit sem jelent”) nagy vihart kavart, és most a „vádlott” is megszólalt.

„A pályán és azon kívül is mindig profiként viselkedtem – nyilatkozta Ribéry a francia L’Équipe című napilapnak. – Nem változom, még most is ugyanaz vagyok.”

A jelenleg sérüléssel küzdő középpályás arról sem felejtett el megemlékezni, hogy a Bayern vezetői (Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge) a pártját fogták az elnök támadása után. „Értékelem, ahogy megvédtek Beckenbauer kritikája hallatán. A Bayern vezetői nem akarják, hogy elmenjek. Kedvelnek engem. Ha valamikor mégis elhagynám a klubot, akkor békében, jó viszonyban szeretnék elválni.”

A 26 éves játékos szavaiból úgy tűnik, hogy az idén nyáron nem kerül sor a klubváltásra, tehát Ribéry mégsem igazol a Real Madridhoz. Ezt támasztja alá Hoeness menedzser nyilatkozata is. „A Real sohasem kínált pénzt Ribéryért. Mindig mondtam nekik, csak repülőre kell ülnötök, ha hoztok magatokkal egy csekket is – százmillió eurós nagyságrendben.”

A klubhoz kapcsolódó hír még, hogy a Münchenben megrendezett (és a hazaiak sikerével véget érő) Audi-kupán Hoeness kibékült a csapat korábbi játékosával, Lothar Matthäusszal is. 2002-ben ugyanis a menedzser megjegyezte, hogy a volt magyar szövetségi kapitány még kertész sem lesz a Bayernnél, ameddig az ő szava számít valamit a klubnál – de most bocsánatot kért ezért.

„Sajnálom azt a kijelentést. Matthäus nagyszerű szakember. Lothar, neked Közép-Európában kellene munkát vállalnod. Egy hozzád hasonló világsztár nem való Izraelbe, Brazíliába vagy éppen Magyarországra.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik