Bár riválisának számít, Klose ott segít Donovannek, ahol tud

Vágólapra másolva!
2009.01.23. 22:54
Landon Donovan igazán biztató formában kezdte meg (elvileg) rövidke müncheni karrierjét, nem csoda, hogy Jürgen Klinsmann, a Bayern vezetőedzője a tétmérkőzéseken is sokat vár a Los Angeles Galaxy tulajdonában lévő amerikai csatártól. Donovan remeklésében nagy szerepet játszhat, hogy elmondása szerint a bajor csapatnál nagyon rendesek vele a játékosok, akik közül különösen Miroslav Klose segítőkész vele.
Donovan szemmel láthatóan jól kijön a Bayern játékosaival
Fotó: Imago
Donovan szemmel láthatóan jól kijön a Bayern játékosaival
Donovan szemmel láthatóan jól kijön a Bayern játékosaival
Fotó: Imago
Donovan szemmel láthatóan jól kijön a Bayern játékosaival
Donovan januárban csatlakozott a Bayern Münchenhez – ahol március 15-ig szerepel kölcsönjátékosként –, és azóta már négy gólt szerzett a bajor csapat felkészülési mérkőzésein. A legutóbb a Mainz ellen két gólt vágó amerikai csatárról elismerően beszélt Jürgen Klinsmann:

„Landon nem egy névtelen senki. Azért lesz velünk tíz hétig, hogy megmutassa, milyen kaliberű játékos is ő, és eddig remekül teljesít – nyilatkozta a Bayern edzője a Bildnek. – Minden egyes gólja csak további bizonyíték remek képességeire. Örülhetünk, mert tudjuk, hogy több ajánlata is volt Európából.”

A 26 éves játékos beilleszkedését megkönnyítették újdonsült csapattársai, akik közül Miroslav Kloséval különösen jól kijön.

„Miro egyike azon három-négy játékosnak, akik tárt karokkal fogadtak a klubnál. Folyamatosan segít nekem, pedig elvileg riválisa vagyok a csapatba kerülést illetően. Mindig megkérdezi, hogy érzem magam Münchenben, ami rendkívül jól esik” – beszélt Kloséról az amerikai játékos, akinek nem idegen Németország, mivel 2001 és 2005 között a Leverkusen játékosa volt, bár csak hét mérkőzésen jutott szóhoz a Bayer mezében.

Természetesen nem mulasztották el megkérdezni tőle, hogy mi a véleménye David Beckham helyzetéről, aki hozzá hasonlóan a Los Angeles Galaxy kölcsönjátékosaként szerepel Európában, a Milan csapatában.

„David folyamatosan biztatott a Bayernnel kapcsolatban, és tudom, drukkol nekem, hogy jól menjenek itt a dolgaim. Saját magával kapcsolatban azt mondta nekem, hogy visszatér Los Angelesbe, azt viszont még nem tudom, hogy én is így teszek-e, mivel nekem komoly céljaim vannak Németországban" – érzékeltette Donovan, hogy szívesen maradna március 15. után is a bajoroknál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik