Gólnélküli döntetlent játszott a Dortmund és a Nürnberg

Vágólapra másolva!
2008.05.02. 22:49
A német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 31. fordulójának nyitó mérkőzésén a Borussia Dortmund a Nürnberget fogadta hazai pályán. A forduló előtt a Dortmund a 13. helyen állt a tabellán, a Nürnberg pedig kiesőhelyen a 16. pozícióban. A vendégek 27 pontot gyűjtöttek eddig a bajnokságban, és két ponttal vannak lemaradva a Bielefeldtől. A tavalyi bajnokság meglepetéscsapatának idén tehát súlyos gondjai vannak, és komoly szüksége van minden pontra.
Óriási harc jellemezte a Westfallen-stadionban játszott meccset
Fotó: Reuters
Óriási harc jellemezte a Westfallen-stadionban játszott meccset
Óriási harc jellemezte a Westfallen-stadionban játszott meccset
Fotó: Reuters
Óriási harc jellemezte a Westfallen-stadionban játszott meccset

A nürnbergieken a mérkőzés egész ideje alatt érződött a pontkényszer, helyzeteket voltak itt is, ott is, a nürnbergiek semmiképpen nem akartak gólt kapni, de a kapu előtt nem voltak hatékonyak. Legfőbb veszélyforrásuk a cseh válogatott támadó, Jan Koller volt - a hórihorgas csatár semlegesítése rengeteg gondot okozott a hazaiaknak.

A mérkőzés a 25. percig csendes mederben csordogált, akkor a svájci Alexander Frei a meccs egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki. Remekül ugrott ki a védők között, ám lövését Daniel Klewer óriási bravúrral fogta.

A 38. percben a másik kapus, Marcel Höttecke is megmutatta mire képes, ha nyújtózkodásról van szó, Koller csúsztatását piszkálta ki a jobb sarok elől.

Az 51. percben ismét Koller volt a főszereplő, akkor azonban saját kapuja előtt jeleskedett: a gólvonalról fejelte ki Blaszczykowski próbálkozását.

Négy perccel később a csehek "óriása" nagy labdát adott Robert Vitteknek, ám szlovák csapattársa nem tudta átvenni a labdát, így elúszott a nagy lehetőség.

A Nürnberg a második félidőben irányította a játékot, de gólt nem sikerült szerezni. Sőt, a 83. percben Klewernek kellett hatalmasat menteni az egy pontért.

A vége 0-0 lett, így a Nürnberg maradt kiesőhelyen, és kemény hetek elébe néz. A mérkőzés után a dortmundi közönség leginkább egykori kedvencét és a mérkőzés legjobbját, Kollert ünnepelte.

BUNDESLIGA

31. FORDULÓ
Werder Bremen–Cottbus 2–0 (Rosenberg 67., H. Almeida 79.)
Hansa Rostock–Hamburg 1–3 (Mathijsen 75. – öngól, ill. Olic 18., 51, Van der Vaart 27.)
Schalke–Hannover 1–1 (Halil Altintop 40. ill. Bruggink 9.)
Arminia Bielefeld–Bochum 2–0 (Mijatovic 69., Kamper 90.)
Stuttgart–Frankfurt 4–1 (Bastürk 3.,18., Gomez 6., Cacau 47., ill. Amanatidisz 62.)
Hertha–Karlsruhe 3–1 (Kacar 25., Pantelics 31., Skacel 87., ill. Kapllani 53. )


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik