Franck Ribéry tizenegyesgólja jelentette a Bayern továbbjutását

Vágólapra másolva!
2008.02.27. 23:14
Utolsóként a Bayern München jutott a Német Kupa elődöntőjébe, miután Franck Ribéry 120. percben szerzett tizenegyesgóljával 1-0-ra legyőzte az 1860 München együttesét. A mérkőzésen három kiállítás is született az élvonalbeli együttestől Luca Toni, a másodosztályúaktól Benjamin Schwarz és Markus Thorandt kapott piros lapot.
Luca Toni és Markus Thorandt is piros lapot kapott a mérkőzésen
Reuters
Luca Toni és Markus Thorandt is piros lapot kapott a mérkőzésen
Luca Toni és Markus Thorandt is piros lapot kapott a mérkőzésen
Reuters
Luca Toni és Markus Thorandt is piros lapot kapott a mérkőzésen

NÉMET KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Bayern München - 1860 München (II) 1-0 - h. u. (Ribéry 120.-11-esből)
Az utolsó negyeddöntőben a két müncheni csapat, a Bayern és az 1860 nézett egymással farkasszemet. Előbbi az élvonalbeli bajnokság listavezetője, utóbbi viszont csak a hetedik helyen áll a másodosztályban.

Ottmar Hitzfeld ezúttal a Lukas Podolski, Luca Toni támadókettősnek szavazott bizalmat, bekerült a csapatba a fiatal Toni Kroos is. A másik oldalon Marco Kurz beállította a hétvégi meccset eltiltás miatt kihagyó belső védőit, Markus Thorandtot és Gregg Berhaltert.

Az „oroszlánok” nem kezdtek megszeppenve, igaz, komoly támadásokat ők sem vezettek. Az első negyedóra nagy lehetőség nélkül telt el.

Az 1860 az első félóra után cserére kényszerült, ugyanis Michael Hofmann kapus egy Tonival történt ütközés után megsérült. Philipp Tschaunert küldte pályára Kurz. A Bayern szinte azonnal hatalmas ziccerbe került, de elhibázta: Thorandt utolsó emberként elcselezte magát, Kroos lecsapott a labdára, rávitte Tschaunerre, majd a kapu fölé lőtt.

Egy perccel később már a „hatvanasok” hálójában táncolt a labda, ám Peter Gagelmann nem adta meg a gólt, mivel Toni fejelés közben a földre vitte Torben Hoffmannt.

A második félidőre beállt Franck Ribéry is, és ha nem is ennek köszönhetően, de újra betalált a pályaválasztó Luca Toni révén – és ezúttal is érvénytelenítette a gólt Gagelmann. A brémai bírónak igaza volt, hiszen az olasz támadó lesen állt.

Az 57. percben Tschauner mutatott be hatalmas bravúrt, miután egy rosszul kifejelt labda éppen Mark van Bommel elé került. A holland középpályás azonnal ágyúzott, a kapus hárított, és utána szerencséje is volt, hiszen a visszapattanó labda a volt Barcelona-játékos lábáról végül a bal sarok mellé került.

A másik oldalon Oliver Kahnnak is kellett egy nagyot hárítania, Daniel Bierofka visszagurítása után ugyanis Lars Bender lőtt ígéretes helyzetből.

A 84. percben tíz emberre fogyatkozott a Bayern: Luca Toni megkapta a második sárga lapját, miután földre küldte Thorandtot. A rendes játékidőben nem született gól, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Tschauner bakizott nagyot, a rosszul kijövő kapust szerencséjére kisegítették a védők, és felszabadítottak a labdát nem találó Miroslav Klose elől.

A második 15 percben az 1860 is megfogyatkozott Benjamin Schwarz fegyelmezetlensége után, a védő ugyanis meglökte Ribéryt, amikor a labda játékon kívül volt.

Már mindenki elkönyvelte, hogy a büntetőrúgások fognak dönteni, amikor Klosét a tizenhatos vonalánál felrúgta Pagenborg. A játékvezető büntetőt ítélt, pedig úgy tűnt, még kívül volt a szabálytalanság. Ribéry magabiztosan a bal alsó sarokba lőtt, de Gagelmann ismételtetett. A francia másodjára pimaszul a kapu közepébe emelt, és eldöntötte a továbbjutást. A lefújás előtt még Thorandt is megkapta második sárga lapját, így az 1860 München kilenc emberrel fejezte be az összecsapást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik