A Bayern München csapata nyerte a listavezetők összecsapását

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 22:41
Utolsóként a Bayern München jutott be a Német Kupa nyolcaddöntőjébe, miután hazai pályán 3-1-re verte a Borussia Mönchengladbach együttesét. Gólnélküli első félidő után Luca Toni megrázta magát, és kétszer is bevette a másodosztály listavezetőjének hálóját.
Luca Toni (balra) duplázott a ’Gladbach ellen
REUTERS/Michael Dalder
Luca Toni (balra) duplázott a ’Gladbach ellen
Luca Toni (balra) duplázott a ’Gladbach ellen
REUTERS/Michael Dalder
Luca Toni (balra) duplázott a ’Gladbach ellen

A második forduló szerdai zárómérkőzését Münchenben játszották, ahol két listavezető csapott össze: hazai pályán játszó Bayern az élvonalbeli, míg a vendég Mönchengladbach a másodosztályú tabellát vezeti.

Az első félórában jórészt reklamálásokkal, szabálytalankodásokkal teltek a percek, utána végre csak a labdával foglalkoztak a játékosak.

A játékrész utolsó negyedórájában több helyzetet is kialakítottak a csapatok, azonban szünetig nem született gól.

A második 45 percben nem kellett sokat várni a hazai vezetésre: egy balról érkező beadást nagyon csúnyán elnézett Heimeroth kapus, és az előtte elmenő labdát a jól helyezkedő Luca Toni közelről a bal soarkba fejelt. Az olasz csatár az első félidőt végighisztizte, de ez a gól meghozta a játékkedvét.

A világbajnok támadó az 57. percben újra igazolta, hogy nagyon érzi a kaput, Podolski passza után ugyanis 17 méterről gyönyörűen lőtte ki a bal sarkot.

Jos Luhukay cserékkel próbálta meg felrázni csapatát, sikerült is a szépítés, de ehhez szükség volt Rensing bakijára: a Bayern kapusa kissé kint állt, és meg is lepte Ndjeng távolról leadott bombája.

Ám a bajorok a 83. percben még egyszer megvillantak, és ezzel eldöntötték a továbbjutás sorsát: Van Bommel káprázatos keresztlabdát küldött át jobbra Altintopnak, a török futballista pedig szintén mértani pontossággal centerezett. Középen érkezett a néhány perccel korábban Tonit váltó Klose, és ha az ő feje találkozik a labdával, az nem jelent jót a kapusoknak. A német csatár ezúttal is jól bólintott, Heimeroth tehetetlen volt.

A Bayern München is biztosította a helyét a nyolcaddöntőben.

LABDARÚGÁS, NÉMET KUPA (DFB POKAL)

2. FORDULÓ:
  • Bayern München – Borussia Mönchengladbach (II) 3-1 (Toni 47., 57., Klose 83. ill. Ndjeng 70.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik