Varga Barnabás: 18 bajnoki, 18 gól; Magyar Kupa: kezdődik a negyeddöntő

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.04.01. 23:28
null

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

Húsvét hétvégéjén sem állt le az élet az OTP Bank Ligában: a 26. forduló valamennyi mérkőzése tartogatott érdekességeket, melyeket csokorba szedtünk. Az őszi eredményeket alapul véve meglepetés, hogy a Paks hazai pályán kikapott, s mivel a Ferencváros idegenben is nyert, a két csapat aranyéremért zajló versenyfutása sem olyan kiélezett már – nagyon úgy tűnik, hogy a Fradi idén is bajnok lesz, és a kiesés kérdése is eldőlni látszik. A forduló játékosa a Puskás Akadémia nyolc védést bemutató, 8-as osztályzatot kapó kapusa, Tóth Balázs lett.

Már az előző tizenegy kiírást megnyerő Bayernnél sem hisznek a német bajnoki cím megszerzésében, Thomas Tuchel lemondóan nyilatkozott a Dortmundtól elszenvedett vereség után. „Igen, természetesen eldőlt a bajnoki cím sorsa – mondta a Sky Sportsnak a müncheniek vezetőedzője. – A meccs után nem mondhatok mást: gratulálok a Leverkusennek! Nyilvánvalóan nekünk roppant nehéz lesz megfelelő lendülettel és kellő elhivatottsággal készülni a hátralévő mérkőzésekre. Egyáltalán nem volt bennünk szenvedély, ez a teljesítmény nem elég!”

Akárcsak tavaly, ismét egy erdélyi csapat vívja a jégkorong Erste Liga döntőjét a Ferencvárossal. Az előző évadban a Gyergyói HK örülhetett a sorozat végén, a címvédőt most a Brassó búcsúztatta, visszavágva a 2022–2023-as elődöntőben elszenvedett vereségért. A másik elődöntőben a csíkiak hiába igyekeztek meggátolni a Ferencvárost, hogy sorozatban harmadszor is ott legyen a fináléban. A 31-szeres magyar bajnok a legutóbbi két Erste Liga-döntőjét elveszítette, de most minden esélye megvan, hogy megszakítsa a rossz sorozatot, hiszen a Brassót az alapszakaszban négyből háromszor legyőzte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik