NS: Bolognában újra él Weisz Árpád szelleme; Nem került közelebb a Puskás Akadémia a Fehérvárhoz

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.29. 23:37
null
Címkék

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

Hihetetlen időutazásként a Bajnokok Ligája-induló helyen álló csapatnál a közelmúltban felbukkant az 1930-as aranyévek mottója, a tragikus sorsú magyar sikeredző tiszteletét a nevével fémjelzett szurkolói kör is ápolja – az észak-olasz városban kutattuk a zsidó származásúként elüldözött és családjával Auschwitzban odaveszett tréner, Weisz Árpád emlékeit. Csillag Péter riportja.

A labdarúgó NB I 26. fordulójának első mérkőzésén, a dobogó harmadik fokáért versenyben lévő csapatok találkozóján a helyzeti előnyben lévő fehérváriak lehetnek elégedettebbek a 0–0-s döntetlennel, hiszen ezzel megőrizték hatpontos előnyüket az immár öt forduló óta nyeretlen felcsútiakkal szemben.

Nem aranycsata a német futball csúcsmeccse. Az utóbbi csaknem másfél évtizedben elszokhattunk attól, hogy a Bayern München vagy a Dortmund ne a tabella éllovasaként várja a klasszikust, ám a két csapat 135. Bundesliga-találkozója így is a világfutball egyik legjobban várt hétvégi mérkőzése. Borsos László háttéranyaga.

Három magyar és egy amerikai úszója nyert olimpiát, már 1969-ben a Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnokának tagja lett, Hunyadfi István neve – akit Széchy Tamás a legnagyobb edzőnek tartott – mégsem ragadt meg a köztudatban. Szabó Gábor írása.

Háromgólos előnyből várhatja az FTC-Green Collect csapata a férfi kézilabda Európa-kupa negyeddöntőjének szombati visszavágóját Eperjesen. Szendrei Zoltán beharangozója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik