Újra van női vízilabdacsapatunk; felpörögtek az események Puszanban

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.02.17. 23:23
null

 

Sok mindennek lehetett örülni a dohai vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, az első és legfontosabb, hogy a nőknél újra van csapatunk. Válogatottunk eddig is volt, de a 2022-es hazai rendezésű vb után valami megtört, és a spliti Eb-től a Long Beach-i világkupadöntőn és a fukuokai világbajnokságon át a januári eindhoveni Eb-ig bezárólag nem láttuk az egységet. Most viszont a játékosok nemcsak a Himnusz alatt és a meccs előtti vízbe ugrás közben fogták meg egymás kezét... A vb-t követően a szokásoknak megfelelően egyénileg is értékeltük a pólósok és a szakmai stáb teljesítményét, és az nso.hu oldalon kikértük olvasóink véleményét is.

A Debrecen egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel kezdte a tavaszt az OTP Bank Ligában, négy pontot szerzett, ám a játékosokban van hiányérzet. „Nem vagyunk megelégedve a négy ponttal – mondta lapunknak Ferenczi János, aki az eddigi három tavaszi fordulóban két gólpasszt adott. – A Diósgyőr elleni meccsben jóval több volt, mint egy pont, míg a Ferencváros ellen szerezhettünk volna legalább egyet. A játékban voltak biztató jelek, összességében jól futballoztunk, de több pontot kellett volna gyűjtenünk.” A Loki vasárnap a Fehérvár vendége lesz, a két csapat között hét pont a különbség a tabellán.

Felpörögtek az események dél-koreai Puszanban, ahol az asztaliteniszezők csapat-világbajnoksága zajlik. A férfiválogatott után a nők is asztalhoz álltak, és nem lehetett panasz a bemutatkozásukra, hiszen legyőzték a spanyolokat. Ami azért is roppant fontos volt, mert a csoport erőviszonyai alapján ezt a meccset mindenképpen be kellett húznia Pink Márk szövetségi kapitány együttesének. Munkatársunk helyszíni beszámolójából kiderülnek a részletek, ahogy azt is megtudhatják, hogy a Kuba elleni győzelem után mire ment a férfigárda a horvátokkal vívott összecsapáson.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik