Értékeltük a férfi vízilabda-válogatott vb-szereplését; Indul az országúti kerékpárosszezon

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.02.18. 23:29

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

A női után elkészítettük a férfi vízilabda-válogatott vb-szereplésének értékelését is. A Dohába címvédőként érkező együttes kínos meglepetésre nemcsak a dobogóról maradt le, hanem a hetedik hellyel kellett beérnie. Lapunk osztályzatai tükrözik a vártnál jóval szerényebb teljesítményt, a legmagasabb osztályzatot Zalánki Gergő kapta, de neki is elég volt egy 7-es ahhoz, hogy „osztályelső” legyen. A szokásoknak megfelelően az nso-n kikértük olvasóink véleményét is, a szurkolói szavazáson a Pro Recco légiósa második lett, a legmagasabb érdemjegy a kapus Vogel Soma neve mellé került – ebben most nem volt egyetértés szakíróink és a drukkerek között.

Indul az országúti kerékpárosszezon. A legjobb magyar versenyző, Valter Attila is megkezdi a versenyek sorát a szponzorváltáson átesett egykori Jumbo-Vismával, amely 2024-től Visma-Lease a Bike néven működik. Valter szerepe változhat a csapaton belül, hiszen Primoz Roglic távozása után nem reális a tavalyi Grand Tour-triplázás megismétlése, sőt ez aligha cél a Vismánál az idén. Egy biztos, hétfőtől az egyhetes UAE Touron áll először rajthoz Valter, a viadalon két hegyi befutó (harmadik és hetedik szakasz) és egy időfutam (második szakasz) vár a mezőnyre, no meg jó „adag” oldalszél.

Belgium emlékezetes körülmények között, 39 percnyi játékkal lett aranyérmes az antwerpeni csonka olimpián (1920). Az 1924-es párizsi játékokra a címvédő futballválogatott magyar ellenféllel is készülni kívánt, így került sor NB II-es válogatottunk brüsszeli fellépésére 1924. február 17-én. Itthon némi huzavona után Földessy János hirdetett keretet, a csapat az MTK ellen játszott edzőmeccset, s 1:0-ra győzött. A gólt Pluhár István, a Nemzeti Sport munkatársa, a későbbi legendás rádióriporter szerezte, aki ott is volt a csapatban, s persze tudósított is. A brüsszeli útról részletesen Népsport mellékletünkben olvashatnak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik