Wales: Giggs lemondott a kapitányi posztról – hivatalos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.20. 22:39
null
Ryan Giggs lemondott a walesi szövetségi kapitányi posztról (Fotó: AFP)
Egy ideje már nem Ryan Giggs irányította a walesi labdarúgó-válogatottat, de hétfőn hivatalosan is lemondott a szövetségi kapitányi posztról – számolt be róla a BBC Sport a walesi szövetség közleményére hivatkozva.



A Manchester United korábbi legendás szélsőjét, Ryan Giggset 2018-ban nevezték ki a kapitányi posztra, és nem is ment neki rosszul az irányítás, de 2020 novemberében eljárás indult ellene, mivel sajtóhírek szerint bántalmazta exbarátnőjét, Kate Greville-t és annak húgát, Emma Greville-t – a 48 éves tréner tagadja a vádakat.

Giggs így a tavaly nyáron megrendezett Európa-bajnokságon sem irányíthatta a válogatottat. Távollétében Robert Page ideiglenes kapitányként kapott bizalmat, és a folytatásban Wales vezetésével 1958 óta először kijutott a világbajnokságra, miután 1–0-ra legyőzte Ukrajnát az európai pótselejtező-sorozat utolsó mérkőzésén.

„Hosszú megfontolás után azonnali hatállyal lemondok a pozíciómról. Megtiszteltetés és kiváltság volt az országomat irányítani, de az a helyes, hogy a szövetség, az edzői stáb és a játékosok biztonságban, és a kapitányi pozíció körüli találgatások nélkül készülhessenek a tornára” – áll a tréner közleményében, amelyből kiderül, hogy a későbbiekben visszatérne az edzői hivatáshoz.

A walesi szövetség így búcsúzott tőle: „Az FAW köszönetét fejezi ki Ryan Giggsnek, amiért a válogatott menedzsere volt, és nagyra értékeli döntését, amely a walesi futball legjobb érdekeit szolgálja.”

Giggs 1990 és 2014 között 672 meccsen 114 gólt szerzett a Manchester Unitedben, amellyel a Bajnokok Ligáját kétszer, a Premier League-et 13-szor, az FA-kupát pedig négyszer nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik